Hjem / Nyheter / Unik Lexus gikk for seks millioner
Denne seks år gamle Lexus LFA steg 70 prosent i pris. (Alle foto: Toyota)
Denne seks år gamle Lexus LFA steg 70 prosent i pris. (Alle foto: Toyota)

Unik Lexus gikk for seks millioner

En Lexus LFA skapte feber på en bilauksjon i USA, og prislappen endte til slutt på drøyt seks millioner kroner.

Lexus LFA er en sjeldenhet i seg selv. Kun 500 biler produsert mellom 2010 og 2012, og samtlige er solgt som 2012-modeller.

Annonse

I Norge måtte kundene ut med mer enn fire millioner kroner for hybridbilen med V10 og 560 hestekrefter, så vi snakker om en skikkelig supersportsbil her.

Men av de 500 fantes det noen som var enda mer sjeldne. Nemlig den oransje LFA med Nürburgring-pakken.

Det ble kun laget 50 slike, så denne er tilnærmet like unik som de håndbygde og supersportsbilene som lages i dag ‒ for eksempel Koenigsegg Agera RS som ble bygd i 27 eksemplarer.

En Nürburgring-versjon av LFA gikk altså under hammeren under en auksjon i Palm Beach i Florida, og den var faktisk den mest spesielle av de 50 oransje. Bilen var nemlig den Lexus-testfører Akira Iida rattet rundt Nürburgring da han satte verdensrekord for produksjonsbiler med standarddekk.

Annonse

Iida tok en helt original Nürburgring-versjon rundt Ringen på 7:14 minutt, en helt fantastisk tid i 2011 som knuste nedstrippede gateracere som Porsche 911 GT2 RS (7:18), Dodge Viper ACR (7:22) og Chevrolet Corvette ZR1 (7:19) i samme slengen.

Tiden er fortsatt den 14. raskeste satt av gatelovlig produksjonsbiler rundt den 20,6 kilometer lange banen, og blant annet måtte nylig en splitter ny Chevrolet Camaro ZL1 1LE bite i gresset da den ble klokket inn to sekunder bak 2012-modelllen.

Den raskeste gatelovlige produksjonsbilen rundt Ringen er for øvrig Porsche 911 GT2 RS 2017-modell med 6:47.

Å, lyst å se den imponerende runden til LFA? Selvsagt:

Bilen har stort sett stått parkert siden den gang, og har kun fått 2.580 kilometer på kilometertelleren. Så vi skjønner godt at det gikk en kule varmt under auksjonen.

En unik og tilnærmet ny bil, som attpå til hadde satt en unik rekord.

Sammenlignet med amerikansk priser (den kostet 445.000 dollar) endte da prisstigningen på den seks år gamle også med rundt 70 prosent, ettersom det vinnende budet endte på 770.000 dollar.

Standardutgaven av Lexus LFA gjør unna 0-100 km/t på under 3,6 sekunder, mens toppfarten er 325 km/t. Bilens store styrke da den kom var vekten. En utstrakt bruk av kullfibermateriell senket vekten med en tredel i forhold til aluminiumkarosseri.

Europa ble tidelt 40 LFA’er i 2012, og den ble også solgt til Norge.

Lexus viste fram bilen første gang under Tokyo Motor Show i 2009, og ble produsert fra desember 2010 til desember 2012. Samtlige biler var solgt allerede da produksjonen startet.

Toyota-eide Lexus har sagt at de ikke har noen planer om å komme med en ny LFA, i og med at den gamle allerede er et ikon.

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Et tysk forbrukerråd etterlyser norske eiere for et gruppesøksmål mot Volkswagen. (Begge foto: VW)

Etterlyser 140.959 norske bilkjøpere

Et tysk forbrukerråd etterlyser nå norske bileiere som vil være med på et tysk gruppesøksmål …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *