Annonse
Hjem Elbiler Turbolader fra Porsche

Turbolader fra Porsche

Porsche lader opp til elbilen Taycan, og har avduket sin første turbolader.

Det er ikke så enkelt med alle begrepene når det kommer til elbiler. Det snakkes for eksempel om både kW og kWh, hvor kW står for kilowatt og måler kraften og kWh står for kilowatt-timer og betegner energien.

Volt er en annen strømbenevnelse, og denne viser enkelt fortalt hastigheten på strømmen.

Hurtigladere har vanligvis rundt 400 volt, og avhengig av kW bruker en elbil normalt mellom 40 og 80 minutter på å lades opp.

Porsche har utviklet en ladeteknologi som har er på 800 volt, noe som kan gi ladetid på under 20 minutter for den samme rekkevidden som nevnt over. Porsche kaller disse ladestasjonene for «Porsche Turbo Charging».

Saken fortsetter under Annonsen

Nå har de avduket de to aller første ved Porsche-senteret lokalisert i Berlin-Adlershof. Der har de fire ladestasjoner for kundene, og to av disse er altså turboladere på 800 volt. Elbilen Taycan vil som den den første serieproduserte bilen ha en 800 volt-teknologi.

‒ I en mobilitetsverden som er i rask forandring forbereder vi oss på Taycan. Å ha en skikkelig ladestruktur både på Porsche-steder og andre plasser er en viktig komponent i vår strategi, sier Karsten Sohns i Porsche Tyskland.

De to turboladerne har kontakter som følger Combined Charging System-standarden, og er dermed tilgjengelig for en rekke bilmerker.

Porsche sier at ladestasjonen er tilgjengelig under senterets åpningstider.

Taycan er den tyske produsentens første forsøk på en serieprodusert elbil, og kommer til neste år. Den har blant annet 600 hestekrefter og gjør unna 0-100 km/t på under 3,5 sekunder, mens 0-200 km/t går unna på under 12 sekunder.

Rekkevidden er opplyst til å være over 500 kilometer målt etter NEDC-syklusen, og om man lader den med en turbolader på 800 volt vil det være mulig å lade batteriet opp til 80 prosent på rundt 15 minutter.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,802FansLik
60FølgereFølg
77FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker