Annonse
Hjem Nyheter Trist som faen ‒ historiens siste Boble

Trist som faen ‒ historiens siste Boble

De aller fleste på denne planeten er vokst opp med Bobla. Men etter 80 år er det slutt, og nå er farvel-versjonen her.

Bobla, denne lille runde sjarmøren som det er lett å like, ble til fordi Adolf Hitler forlangte en folkebil. Oppgaven med å designe den falt på en annen kjent person, nemlig Ferdinand Porsche. I 1938 ble de første variantene presentert, og etter krigen kom de som kjent for fullt.

Den opprinnelige Bobla forsvant i 2003, men da hadde Volkswagen allerede lansert etterkommeren New Beetle i 1997, og de fulgte opp med en ny Beetle i 2011.

Men framtidens biler skal bygges på en annen plattform, og Volkswagen har rett og slett ikke plass til den legendariske modellen. Det betyr slutten for et av de største ikonene i bilhistorien.

Det markeres også under det pågående Los Angeles Auto Show, hvor den amerikanske delen av Volkswagen presenterer to spesialmodeller kalt «Final Edition». Ja, det er som Ari Behn en gang skrev ‒ trist som faen.

Saken fortsetter under Annonsen

Farvel-versjonene kommer både med og uten tak, og kommer ifølge Volkswagen med mye utstyr og en del dekorative elementer. Begge er inspirert av «Última Edición», en farvel-versjon som hyllet den første serien med Bobla i 2003. Det litt merkelige navnet på den versjonen er på grunn av at Bobla produseres i Mexico.

De nye farvel-versjonene blir ikke tilgjengelig i Europa, så det vil ikke være mulig å få tak i en slik. Volkswagen sier heller ikke noe om hvor mange de planlegger å lage av «Final Edition».

Bobla har altså rukket å bli 80 år, og får leve til juli 2019. Da setter Volkswagen punktum etter tre hovedgenerasjoner samt noen spesiell førkrigs-varianter.

Det er altså trist, men for tyskerne er det kanskje på tide å legge bak seg bilen som faktisk er en arv fra de mørke 1930-årene.

Men de fleste vil nok huske Bobla med glede. For det har den spredd mye av opp gjennom årene.

Følg bil24 på Facebook

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker