Annonse
Hjem Nyheter Toyota med «menneskelig» robot

Toyota med «menneskelig» robot

Tredje generasjons Toyota-robot begynner å bli litt halvskummel. Den kan nemlig kopiere menneskelige bevegelser.

Robotene kommer. Det er sikkert en 50 år gammel visjon, men vi venter fortsatt. Men nå er det virkelig fart på utviklingen, og de blir stadig mer lik oss mennesker. Så snart er de «allemannseie» ‒ vel kanskje.

Bilfabrikkene er noen av de som bruker flest roboter. Å bygge en bil betyr å sette sammen tusenvis av deler, og dette tar både for lang tid og er for lite nøyaktig til å kunne gjøres manuelt. Prosessen er altså automatisert, og det er robotarmer som gjør det aller meste.

Toyota har bygd videre på disse ved å lage roboter som kan kopiere mennesker. Tidligere har vi sett en slik som spiller instrumenter.

Nå viser de fram tredje generasjon, som er utviklet sammen med Tamagawa Seiki og Nidec Copal Electronics.

Saken fortsetter under Annonsen

Den har 29 bevegelige deler og 16 hovedkontrollsystemer, og kopiere bevegelsene til menneskene. T-HR3, ja, navnet er også skummelt, er svært fleksibel, og klarer diverse øvelser uten problemer.

Se videoen øverst for eksempler.

Den japanske bilgiganten sier at de utvikler slike roboter for å hjelpe leger, omsorgspersoner og pasienter, eldre og funksjonshemmede i framtiden.

De tar med seg roboten til International Robot Exhibition 2017 i Tokyo, og der møter T-HR3 andre robotvenner.

Som for eksempel den enda mer skumle Atlas fra Boston Dynamics. Hva om denne hadde jaktet på deg? Men heldigvis er den ikke helt perfekt, og kan også gå på trynet (se hele videoen ‒ også etter at den går i svart).

Så robotene kommer. Vi gleder oss, og gruer oss litt også.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,802FansLik
60FølgereFølg
77FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker