Annonse
Hjem Nyheter Toyota investerer stort i Uber

Toyota investerer stort i Uber

Man skulle kanskje tro at bilprodusentene kjempet mot selskaper som satser på turdeling. Ikke det, nei.

I august i fjor ble det kjent at kolossen i bilverden, Toyota, valgte å legge penger inn Uber ‒ selskapet som satser på å fjerne vanlige biler fra byene.

Og det var ikke snakk om vekslepenger heller, for den japanske giganten pøste inn over 4 milliarder kroner (500 mill. dollar) i Uber den gang.

Nå opplyser Toyota at de sammen med deleprodusenten Denso og investeringsfondet SoftBank Vision Fund skal investere 1 milliard dollar i Uber-avdelingen Advanced Technologies Group (Uber AGT). Toyota og Denso står for 667 millioner dollar, mens japanske SoftBank skyter inn 333 millioner dollar.

Dette gjør at Uber AGT nå er verdsatt i rene penger til hele 7,25 milliarder dollar, over 60 milliarder kroner.

Saken fortsetter under Annonsen

Grunnen til dette er todelt.

Uber har vært i trøbbel i diverse byer, og mye av fokus har vært rettet mot førersiden av forretningen. Både rundt vilkårene til sjåførene, men også noe uheldige episoder hvor passasjerer har følt seg utrygg.

Dette kan løses ved at bilene blir selvkjørende, og Uber har i flere år utviklet slik teknologi.

Problemet er at en slik utvikling koster mer enn det smaker, og sammen med utviklingen av flyvende biler har dette ført til store regnskapstap for Uber. I fjor gikk selskapet med et underskudd på nærmere 16 milliarder kroner, og nærmere fire av disse milliardene ble slukt av utviklingsavdelingen.

Ved å skille ut dette i Uber AGT får de nå en helt annen kontroll på utgiftene.

Toyota på sin side er med på kappløpet mot selvkjørende biler, og har inngått en lang rekke nye avtaler de siste årene. Blant annet skal de sammen med Amazon, Uber, Didi, Mazda og Pizza Hut lage selvkjørende pizzabiler, noe som jo er litt morsomt.

Men de utvikler selvsagt også selvkjørende teknologi i eget hus.

De har nå kommet så langt i utviklingen at de har kommet til versjon 4 av plattformen, og de viste nylig fram en Lexus med selvkjørende egenskaper.

Toyota har ikke satt noe eksakt dato på slike selvkjørende biler, men Uber satser på å ha selvkjørende Toyota Sienna-modeller på veien innen 2021, så de begynner å få dårlig tid.

Også Volvo jobber sammen med Uber om selvkjørende biler. Svenskene har forpliktet seg til å levere XC90-modeller som er preppet for selvkjøring, mens Uber skal montere sitt eget utstyr på toppen av dette.

Avtalen strekker seg til 2021, og innebærer at Volvo skal levere 24.000 biler.

Svenskene har tidligere uttalt at de skal ha selvkjørende biler på veiene i 2021, så heller ikke de har mye tid å miste.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,848FansLik
65FølgereFølg
80FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker