Hjem / Nyheter / Toyota investerer i Uber
Uber satser på å utstyre Toyota Sienna med selvkjørende teknologi. (Foto: Toyota)
Uber satser på å utstyre Toyota Sienna med selvkjørende teknologi. (Foto: Toyota)

Toyota investerer i Uber

Den japanske giganten Toyota legger over 4 milliarder kroner i Uber-potten i et selvkjørende samarbeid.

Det er for tiden hard konkurranse mellom bilprodusentene om å komme med selvkjørende teknologi, og vi ser stadig nye partnere i jakten på framtiden.


Toyota, kolossen i bilindustrien, inngår nå et samarbeid med Uber.

Det taxilignende selskapet, som allerede i 2016 inngikk et samarbeid med Volvo om å få levert kjøretøy med en selvkjørende basisplattform, har i flere år utviklet teknologi som kan gjøre deres taxibiler selvkjørende.

Uber-sjefen har tidligere uttalt at strategien vil være å inngå samarbeid med andre partnere, og på den måten utvikle selvkjørende biler. De har i tillegg til Volvo en partneravtale med tyske Daimler som blant annet står bak Mercedes.

Den japanske produsenten vil investere 500 millioner dollar, 4,2 milliarder kroner, i Uber som nå er verdsatt til 600 milliarder kroner.

Selv om Toyota kanskje ikke er i førersetet når det kommer til autonome biler, har de selvsagt hatt fokus på det også. De har en todelt strategi med «fører» og «vokter», og har blant annet vist fram en Lexus med mye selvkjørende teknologi.

«Vokter», kalt «Guardian» på engelsk, er en teknologi som innebærer en rekke sikkerhetsassistenter som skal hjelpe føreren, og dette systemet vil Uber også få tilgang på.

Uber vil bruke Toyotas Sienna i en selvkjørende bilpool allerede i 2021, melder Toyota selv.

Bilprodusenten har tidligere sagt at de vil utvide sine selvkjørende assistenter på begynnelsen av 2020-tallet, og målet er redusere antall trafikkulykker uten at det går utover bilens design.

Uber har som mål om å tilby biler som kan kjøre av seg selv i 2021, men testingen ble satt tilbake da en av bilene var involvert i en dødsulykke i mars i år.

Uber tapte i forrige kvartal over 7 milliarder kroner, og utviklingen av selvkjørende biler er en viktig del av selskapets framtidige forretningsmodell.

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Lamborghini lanserer en ny racingserie som kombinerer asfalt og terrengkjøring, og en spesialversjon av Urus skal brukes. (Alle foto: Lamborghini)

Verdens villeste SUV

Lamborghini Urus er en av de aller mest ekstreme SUV-ene som er laget. Om det …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *