Annonse
Hjem Elbiler Teslas trailer med rekkevidde på nærmere 500 kilometer

Teslas trailer med rekkevidde på nærmere 500 kilometer

Elon Musk sysler som kjent med mye rart. Biler, tunnelgravere, raketter – og trekkvogner.

De store lastebilprodusentene har allerede begynt å tenke på framtiden, som vi jo vet er elektrisk. Blant annet er Mercedes og MAN godt i gang med utviklingen av elektriske trekkvogner, men de får en overraskende konkurrent.

For Tesla vil gjerne inn i dette markedet. I juni kom de med det første bildet av en «semi truck», og nå skriver nyhetsbyrået Reuters at den kan få en rekkevidde på opp mot 482 kilometer (300 miles).

Sjefen Elon Musk har lovet å vise fram en prototype av trekkvognen i neste måned, og har tidligere uttalt at målet er å utfordre langdistansevognene med batteri som klarer opp til 1.600 kilometer.

Om Tesla klarer å få rekkevidden opp mellom 321- og 482 kilometer vil det åpne seg et marked, sier Sandeep Kar, strateg hos firmaet Fleet Complete. Rundt 30 prosent av transporten i USA er innenfor denne rekkevidde.

Saken fortsetter under Annonsen

– Så fremt at Musk kan bryte 321-grensen (200 miles) kan han hevde at det er en langtransport, og teknisk sett vil han ha rett, sier Kar til Reuters.

De har også snakket med et transportselskap i Miami som har fått noe informasjon rundt Teslas nyeste satsing.

Scott Perry hos Ryder System sier at trekkvognene ikke får sovekøyer, og er ment som dag-til-dag-transport rundt byene. Rekkevidde skal ifølge Perry være opp mot 482 kilometer.

– Jeg skal ikke utelukke at de har en strategi for en større rekkevidde, men nå – rett ut av porten – tror jeg de starter der, sier han til nyhetsbyrået.

Tesla vil som vanlig ikke kommentere rykter og spekulasjoner.

Elbilprodusenten ser også på muligheten for å implementere teknologi som gjør at trekkvognene kan kjøre av seg selv.

Tesla kom nylig med Model 3 som er enklere og betydelig billigere enn Model S og Model X. Musk uttalte da at de gikk inn i et «produksjonshelvete», og det er også en lang venteliste på Model 3.

Her kan du lese mer om Model 3

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker