Hjem / Elbiler / Tesla tilbakekaller Model S
Tesla tilbakekaller 123.000 Model S. (Foto: Tesla)
Tesla tilbakekaller 123.000 Model S. (Foto: Tesla)

Tesla tilbakekaller Model S

Tesla har sendt ut en melding til 123.000 kunder hvor de opplyser at bolter i servostyringen kan ruste.

Tilbakekallingen involverer Tesla Model S som er produsert før april 2016, ifølge CNBC. Tesla har kontaktet kundene via e-post, og tilbakekallingen er frivillig.

Annonse

«For å sikre din sikkerhet, vil Tesla proaktivt ettermontere en servostyringskomponent i alle Model S-bilene produsert før april 2016. (Ingen andre kjøretøy er berørt.) Det har ikke vært noen skader eller ulykker på grunn av denne komponenten, til tross for at det er kjørt mer enn en milliard kilometer tilsammen.

For å være helt klar, denne tilbakekallingen gjelder verken Model X eller Model 3, kun Model S som er bygd før april 2016», skriver Tesla i e-posten.

Grunnen til den frivillige tilbakekallingen er at Tesla i Canada oppdaget at noen bolter kan ruste om de brukes på veier som er strødd med kalsium- eller magnesiumveisalter framfor natriumklorid (bordsalt). Tesla opplyser at de uavhengig av hvor bilen er kjørt vil bytte ut boltene.

«Om boltene feiler, vil føreren fortsatt kunne styre bilen, men det trengs mer kraft ettersom servostyringen blir redusert. Dette vil gjøre bilen vanskeligere å kjøre ved lave hastigheter og parallellparkering, men vil ikke påvirke bilen ved høyere hastigheter hvor man styrer med mindre kraft», skriver Tesla videre.

Dette er den største tilbakekallingen gjort av Tesla. I 2015 tilbakekalte de 90.000 Model S-biler grunnet setebeltet, og i fjor tilbakekalte de 53.000 Model S og Model X grunnet trøbbel rundt håndbrekket.

Annonse

Tesla-aksjen har falt dramatisk de siste dagene, etter flere uheldige faktorer.

Søndag for nærmere to uker siden kjørte en selvkjørende Uber på en kvinne som krysset en vei utenfor oppmerket fotgjengerfelt, og kvinnen døde senere av skadene. Som en følge av dette suspenderte Uber sine selvkjørende biler, som stort sett er Volvo XC90. Det var XC90 som var involvert i dødsulykken, men den får likevel konsekvenser for Tesla.

Nvidia som leverer løsninger til selvkjørende biler har nå suspendert all testing. Nvidia lever produkter som involverer kunstig intelligens til mange av bilprodusentene, inkludert Tesla.

En Tesla var i tillegg involvert i en dødsulykke i forrige uke. En Model X traff en midtdeler på en motorvei i California, og litium-ion-batteriene tok fyr etter ulykken. Bilen ble i etterkant påkjørt av en Mazda og en Audi. Føreren av Model X omkom.

Det er også problemer rundt produksjonen av Model 3, og det er ventet at Tesla leverer skuffende produksjonstall rundt den billigste Tesla-modellen neste uke.

Til sist har også Tesla fått nedgradert kredittvurderingen av Moody til nivå B3, og de sier at utsikten til selskapet er «negativ». Den tidligere kredittvurderingen var på «stabil». Grunnen er lav cashflyt.

Aksjekursen falt torsdag til det laveste på ett år, og ligger nå på under 260 dollar. I september i fjor lå den helt oppe på 389 dollar, og kursen har falt godt over 15 prosent i løpet av de to siste dagene. Dette er imidlertid ikke uvanlig for Tesla, som har opplevd tilsvarende kursfall flere ganger for deretter å hente seg inn igjen.

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Dette er årets mest sikre bil, Mercedes-Benz A-klasse. (Alle foto: Euro NCAP)

Nye A-klasse årets sikreste bil

Kollisjonstest-organisasjonen Euro NCAP har delt ut årets priser, og Mercedes A-klasse ble kåret til årets …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *