Annonse
HjemElbilerTesla innrømmer Model 3-problemer

Tesla innrømmer Model 3-problemer

Kun 220 Model 3 klarte Tesla å levere i 3. kvartal (ut september), og ligger nå etter skjema.

Til sammen klarte Tesla å levere 26.150 biler i 3. kvartal, og av disse var 14.065 Model S og 11.865 Model X. Dermed står vi igjen med 220 Model 3.

Men alt er ikke bekmørk. Tesla klarer nå å få opp produksjonstakten totalt, og forventer å levere over 100.000 Model S og Model X innen året. Dette er flere enn hva de tidligere forventet.

I tillegg var det 4.820 Model S og X som var på tur ut til kundene i månedsskiftet, så disse blir telt i 4. kvartal.

Saken fortsetter under Annonsen

Men så var det Model 3 da, folkemodellen til Tesla. Der er køen bare i USA over 400.000, og mange nordmenn har også satt seg på venteliste.

Tesla klarte å produsere 260 Model 3 i 3. kvartal, noe som er langt under målsetningen. Produsenten innrømmer at de har innkjøringsproblemer og flaskehalser i produksjonen til Model 3, og sier at flere undersystemer både på fabrikken i California og deres Gigafactory i Nevada har tatt lenger tid enn beregnet å kjøre inn.

Elbilprodusenten er imidlertid raske ute med å understreke at det ikke er noen fundamentale problemer med produksjonskjeden, og at de er sikre på at de skal løse disse problemene i «nær framtid». Hva nå enn det måtte bety.

Tesla sier også at leveringstallene er konservativt telt. De opplyser at de ikke regner en bil som levert før bilen faktisk er hos kunden og alt papirarbeid er unnagjort.

Til slutt garderer de seg også. De understreker at tallene rundt framtidig produksjon kun er et estimat og innebærer usikkerhet.

«Forskjellige faktorer kan gjøre at sluttresultatene faktisk blir annerledes», melder bilprodusenten.

Tesla-sjef Elon Musk sa i sommer at planen var å produsere 1.500 Model 3 i september, og deretter øke på til 20.000 biler i desember. Det målet virker langt unna akkurat nå.

Følg bil24.no på Facebook

Les også: Selv mora til Musk venter på Model 3

Les også: Teslas trailer med rekkevidde på nærmere 500 kilometer

Les også: Slutt på bakhjulstrekk for Tesla S

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse