Hjem Elbiler Spennende bil, kjedelig konfigurator

Spennende bil, kjedelig konfigurator

Polestar 1 er en spennende bil, men de har ikke lagt like mye jobb i den nye bilkonfiguratoren som nå er åpnet.

Det svenske merket som er født ut av Volvos ytelsesavdeling har noen spennende planer. Den første modellen, Polestar 1, er en lekker hybrid med hele 600 hestekrefter og en elektrisk rekkevidde på 150 kilometer målt etter den gamle kjøresyklusen NEDC.

Etter 1 følger som kjent 2, og det blir en helektrisk bil i den øvre prisklassen. Etter den kommer naturligvis Polestar 3, og det er en helelektrisk SUV som kommer i 2022.

Men aller først kommer Polestar 1 i 2019, og svenskene åpnet opp for reservasjon i mars. Depositumet lyder på 23.000 kroner, og fungerer som en købillett hvor det er mulig å få pengene tilbake om man angrer seg.

Meningen var at denne kun skal produseres i 500 eksemplarer, men Polestar meldte om rekordstor interesse i vår så det er ikke godt å si om de planene fortsatt gjelder.

Saken fortsetter under Annonsen

Forretningsidéen er lik den som blant andre Volvo har med V60 og XC40, og kundene betaler et månedlig beløp som strekker seg over to eller tre år. Man kjøper altså ikke bilen, men abonnerer på den. Alt er inkludert i månedsleien, så kundene slipper å tenke på noe annet enn å fylle tanken.

Polestar har også tidligere gjort tilgjengelig et bilkonfigurasjonsverktøy, men de har nå åpnet et nytt som lar deg velge, tja… ikke så mye.

Vi teller totalt 13 valg, og da er seks av de lakkfargen. Men der finner vi iallfall en liten nyhet. Polestar har nemlig inkludert fargen Osmium Grey Matte, en slags matt gråfarge som vi kjenner fra flere av Volvo-modellene. En av de andre fargene er ganske enkelt Osmium, og er ganske så lik.

To av de andre er hvite, Snow og Magnesium, det er svart farge kalt Space, og den aller siste er en slags blåaktig farge kalt Midnight.

Polestar lar oss også velge felger, og disse har ganske så selvforklarende navn: Diamond Cut, Glossy Black og Matte Black.

Det er også et valg mellom en mørk eller en krom utvendig vindusliste, samt at Polestar gir oss sjansen til å velge mellom et lyst eller mørkt sete.

Til slutt kan vi se en bil som minner om den du har valgt som kjører av gårde i en slags video, og det er faktisk det hele.

Vi trykket åpenbart litt for mye på valgene, for til slutt orket ikke datamaskinen mer og låste seg rett og slett. Så husk å lagre det du eventuelt har åpnet før du begynner å klikke på konfiguratoren.

Polestar vil for første gang vise hva som bor i bilen under Goodwood Festival of Speed i England neste helg. Der skal prototype #004 kjøre et bakkeløp, og de har også med seg en annen Polestar 1 som skal stilles ut.

Begge bilene stiller uten kamuflasje, og skal vi gjette går vi for at minst en av de er i fargen Osmium Grey Matte.

Her kan du konfigurere din Polestar 1.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,560FansLik
50FølgereFølg
75FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse