Hjem / Nyheter / Snart kan du snakke til Volvoen
Volvo og Google skal samarbeide enda tettere med neste generasjon infotainment-system. (Foto: Volvo)
Volvo og Google skal samarbeide enda tettere med neste generasjon infotainment-system. (Foto: Volvo)

Snart kan du snakke til Volvoen

Den svenske bilprodusenten skal nå samarbeide ende tettere med Google. Se hvordan det fungerer.

Volvos infotainment-system kalles Sensus, og kom tilbake i 2014 med blant annet kart og appen Volvo On Call.

Annonse

Nå har det gått fire nye år, og bilteknologien har utviklet seg voldsomt. Smarttelefonene er nå et sentralt element i bilen, og det er to store aktører ‒ Apple med CarPlay og Google med Android Auto.

De fleste bilprodusentene med respekt for seg selv (og kundene) tilbyr begge variantene i sine infotainment-systemer, men det er forskjellige nivåer på integreringen av disse plattformene.  

Volvo satser tungt på å integrere mobilteknologi i nye biler, og den aller siste modellen, XC40, har for eksempel Care by Volvo som omfatter tilgang til en rekke digitale concierge-tjenester som fylling av drivstoff, rengjøring, henting til service og levering av e-handelsvarer direkte til bilen.

Men Volvo går enda lenger.

Nå skal de samarbeide tettere med Google, noe som betyr egne apper og nye tjenester.

Annonse

‒ Å bringe Googles tjenester inn i Volvo-biler vil akselerere innovasjon i tilkobling og øke utviklingen i applikasjoner og tilkoblede tjenester, sier Henrik Green, senior visepresident for forskning og utvikling hos Volvo Cars.

‒ Snart vil Volvo-førere ha direkte tilgang til tusenvis av bilprogrammer som gjør dagliglivet lettere, og den tilkoblede bilopplevelsen blir morsommere, legger han til.

Mest spennende er kanskje Google Assistant, en løsning som lar brukerne gi talekommandoer til Sensus-systemet. Snart vil det være mulig å be bilen justere aircondition, spille musikk og sende meldinger bare ved talekommandoer ‒ altså ved å snakke til bilen.

Google Maps er også på plass i neste generasjon av infotainment-systemet til Volvo, og dermed vil det være mulig å få løpende trafikkmeldinger rett inn i kartet. Så da er det bare å styre unna køen før du selv blir en del av den.

Andre ting som Google Play Store vil også bli integrert i den neste generasjonen av Sensus, hvor altså Google blir enda dypere integrert i løsningen.

Volvo og Google inngikk et samarbeid i fjor da bilprodusenten kom med en ny generasjon Sensus.

‒ Google-samarbeidet er en viktig strategisk allianse for Volvo. Android-plattformen, Googles tjenester og Googles samarbeid med app-utviklere både internt og internasjonalt vil hjelpe oss med å løfte Volvos bilopplevelsen ytterligere, sier Green.

Her kan du se hvordan systemet fungerer. Ganske kult, ikke sant?

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Et tysk forbrukerråd etterlyser norske eiere for et gruppesøksmål mot Volkswagen. (Begge foto: VW)

Etterlyser 140.959 norske bilkjøpere

Et tysk forbrukerråd etterlyser nå norske bileiere som vil være med på et tysk gruppesøksmål …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *