Hjem / Nyheter / Slik ser T-Roc ut som R-Line
Slik ser R-Line til Volkswagen T-Roc ut. (Alle foto: VW)
Slik ser R-Line til Volkswagen T-Roc ut. (Alle foto: VW)

Slik ser T-Roc ut som R-Line

Volkswagen har ikke overraskende også en R-Line av den nye kompakte SUV-modellen T-Roc. Og faktisk også til den splitter nye Touareg.

Nye T-Roc ble lansert i Norge rett over årsskiftet, og er minstemann i SUV-familien som også består av Tiguan, Tiguan Allspace og Touareg. Den komplementerer altså SUV-rekken til Volkswagen.

Annonse

T-Roc er foreløpig tilgjengelig i tre varianter her hjemme, T-Roc, T-Roc Design og T-Roc Sport ‒ sistnevnte også tilgjengelig med en GT-pakke.

Men Volkswagen tilbyr som kjent designpakken R-Line til stort sett alle modellene, og T-Roc er intet unntak. Og den nye modellen får også sin R-Line-pakke, som ikke må forveksles med R-modellen til Golf. Her snakker vi altså om en designpakke, og ikke en raskere modellvariant med flere krefter slik som Golf R.

Volkswagen håper selvsagt at den nye modellen skal kapre markedsandeler fra andre «by-SUV’er» som for eksempel Audi Q2 og Seat Ateca ‒ begge ironisk nok bygd på den samme MQB-plattformen som T-Roc. Også modeller som Volkswagen Golf, Touran, Passat, Polo og diverse Skoda-modeller bygges på denne plattformen. De er som kjent alle eid av Volkswagen-gruppen.

Den nye SUV-modellen har et sporty utseende og komfort på linje med Golf, og Volkswagen har også puttet inn mye teknologi i den nye bilen ‒ blant annet den siste generasjonen av det heldigitale instrumentpanelet Active Info Display. Den kan også leveres med en rekke førerassistenter, og oppnådde i tillegg gode resultater i NCAPs kollisjonstest.

Annonse

Av de fire alternative motorkonfigurasjonene er det mulig å kombinere en 2-liters bensinmotor med automatkasse og firehjulstrekk ‒ en variant som muligens kan friste nordmenn.

Og som sagt, nå kommer den også som R-Line, men når denne eventuelt blir tilgjengelig i Norge er ikke kjent.

T-Roc R-Line er langt fra en «ny» modell sammenlignet med den originale, men den har utvilsomt fått et røffere og mer stilig preg over seg.

Det man umiddelbart legger merke til er at fronten har fått nye designelementer, og at sideskjørtene og hele bakenden nå er lakkert i samme farge som bilen. Dette gir den et ganske så annerledes uttrykk. Sjekk selv når vi sammenligner de to bilene ved siden av hverandre.

Den til høyre på bildet er R-Line:

Andre ting som skiller R-Line fra de andre modellene er blant annet 19-tommers felger, et sportsligere hjuloppheng, aluminiumspedaler og selvsagt det spesielle rattet vi kjenner igjen fra andre R-Line-modeller som er flatt nederst.

Men det er altså ikke noe mer krefter i denne.

De som jakter på det må eventuell vente til det kommer en GTI- eller R-versjon. Og det kommer neppe til å skje.

Det kommer også en ny Touareg til sommeren. Dette blir den tredje generasjonen av SUV-modellen som kom i 2002, og den kommer heller ikke overraskende som en R-Line.

Slik ser den ut:

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Et tysk forbrukerråd etterlyser norske eiere for et gruppesøksmål mot Volkswagen. (Begge foto: VW)

Etterlyser 140.959 norske bilkjøpere

Et tysk forbrukerråd etterlyser nå norske bileiere som vil være med på et tysk gruppesøksmål …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *