Hjem / Nyheter / Slik pakker du smart
Ja, alt dette er mulig å få inn i et lite bagasjerom. (Alle foto: Seat)
Ja, alt dette er mulig å få inn i et lite bagasjerom. (Alle foto: Seat)

Slik pakker du smart

Her er tipsene hvordan du pakker smart. Og det gjelder ikke bare for bilpakking. Se video.

Er det en ting man ikke hører ofte er det følgende: «Hjelp, jeg har for mye plass i kofferten».

Annonse

Så det gjelder altså å utnytte den lille plassen man har best mulig. Det gjelder både når man skal pakke kofferten, og når man skal pakke bilen.

Og det finnes tips som gjør dette, vel, kanskje ikke til en lek, men om ikke annet litt enklere.

En metode kalles KonMari, og er en organiseringsteknikk laget av Marie Kondo ‒ en slags pakkeguru. Og det lønner seg helt klart å høre på henne.

For bare sjekk dette bildet. Alt dette skal inn i en liten Seat Arona:  

Annonse

Og ja, slik ble resultatet:

Jasså, du ble interessert nå.

Det beste er at det er ganske så enkelt, men som eller i livet trengs det litt planlegging og organisering. Men det klarer vi.

Dette er altså tips for å pakke inn i bilen, men det fungerer selvsagt også til å pakke kofferten som skal med på Syden-turen. Så det er bare følge med.

KonMari-metoden består av tre enkle steg.

  1. Rydd vekk. Legg det du skal ha med deg ut slik at du får oversikten, og deretter fjerner du alt som du faktisk ikke trenger å ta med deg. Her må du være sterk i viljen, og tipset er å kun ta med deg ting som gjør deg glad.
  2. Pakk smart. Brett og rull deretter sammen klærne i kofferten, og putt løse ting inn i en eske før de laste inn i bagasjerommet. Dette tipset kan også brukes når du pakker feriekofferten. Vi innfører dermed dette slagordet: «Brett og rull blir aldri surr!»
  3. Kategoriser. Putt ting du trenger innen rekkevidde i bilen, og utnytt plassen i bagasjerommet ved å plassere kofferter vertikalt.

Europas første lisensierte KonMari-konsulent, Aline Lau, forklarer.

‒ I den moderne verden er livet generelt rotede. Vi må hele tiden gå gjennom en prosess som innebærer å rydde vekk ting for å beholde sinnsroen. Mange bruker KonMari til å holde det ryddig i hjemmene, og dette er første gang jeg bruker det i en bil. Vi vil automatisk prøve å ta med oss for mye på en bilferie, men å dele opp tingene og kategoriseres dem gjør at vi blir mer effektive i stedet for å prøve å ta med oss alt, sier hun.

Den kompakte SUV-modellen Arona har et bagasjerom på 400 liter. Så hvordan i alle dager kan det være mulig å få med seg to kofferter, en eske med strandleker, håndklær og sportsutstyr, en eske med sko, ungenes ryggsekk, en liten barnevogn, en strandsekk, liggeunderlag og et lite surfebrett inn i en slik bil?

Jo, på denne måten. Lykke til med pakkingen neste gang!

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Kanskje kan du ønske deg en slik til julegave neste år? (Alle foto: Honda)

Her er ATV som måker snøen for deg

Honda utvikler en selvkjørende ATV som blant annet kan rydde snøen for deg. Se video. …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *