Annonse
Hjem Nyheter Sjekk den selvkjørende, ryggende søppelbilen!

Sjekk den selvkjørende, ryggende søppelbilen!

Svenskene jobber hardt med autonome biler gjennom «Drive Me»-prosjektet, men våre naboer vil også ha andre kjøretøy automatisert.

Volvo Cars driver nå og plasserer opp til 100 autonome biler i Göteborg-trafikken, og de som skal teste disse er helt vanlige familier. Den svensk-kinesiske produsenten har da også forsket på selvkjørende en god del år allerede.

Men det finnes også et annet Volvo-selskap med den samme logoen, nemlig Volvo Group. Disse produserer større kjøretøy som lastebiler og busser, og må altså ikke forveksles med Volvo Cars.

Og de, altså Volvo Group, liker åpenbart også selvkjørende ting.

Et firma som nyter godt av nettopp det er den svenske delen av Renova, som driver med avfall og gjenvinning. Volvo kjører nå et testprogram sammen med de som skal vare året ut.

Saken fortsetter under Annonsen

Det spesielle, foruten at søppelbilen faktisk kjører av seg selv, er at den gjør det baklengs. Ja, den rygger fra dunk til dunk mens føreren går foran.

Se den noen spesielle videoen øverst.

Det meste av teknologien er hentet fra gruveprosjektet til Volvo. De forsker nemlig på selvkjørende kjøretøy inne i gruvene, og har et prosjekt gående i en gruve i Kristineberg i Nord-Sverige.

Volvo har også selvkjørende lastebiler i flere varianter.

Men det er fortsatt kun en som rygger.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

1,638FansLik
54FølgereFølg
76FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker