Annonse
Hjem Nyheter Selvkjørende biler passerte viktig fartsdump

Selvkjørende biler passerte viktig fartsdump

Bilindustrien passerte et viktig hinder på veien mot selvkjørende biler da et panel i Senatet godkjente et lovforslag.

Nå er det kun Senatet selv som kan stoppe de selvkjørende bilene, men det er usannsynlig etter gårsdagens godkjenning.

Loven fjerner muligheten for at delstatene setter begrensninger for selvkjørende biler, men de kan fortsatt ha egne regler for ting som registrering, forsikring og sikkerhetsinspeksjoner.

Flere andre organer har allerede godkjent forslaget, deriblant Representantenes hus.

Mange av produsentene involvert i autonom utvikling, deriblant Ford, General Motors, Volkswagen og Waymo (Google) har jobbet for en føderal lov rundt teknologien til autonome biler. Målet er å plassere ut selvkjørende biler i 2020.

Saken fortsetter under Annonsen

Lovforslaget skal forenkle regelverket. I dag myldrer det av forskjellige lover i delstatene, og bilprodusentene har blant annet klaget på de strenge kravene i California.

Når USA åpner opp for selvkjørende biler vil tempoet i utviklingen øke. USA er ansett som det viktigste bil-landet, og kappløpet vil hardne enda mer til nå.

Grunnen til at lovgiverne vil ha selvkjørende biler er det store økningen av trafikkulykker i USA, som har opplevd en motsatt utvikling i forhold til Norge. Her går dødstallene ned, mens den økte med 7,7 prosent fra 2014 til 2015 i USA. Brorparten av ulykkene skyldes menneskelige feil.

Et annet viktig land, Tyskland, har tidligere i år godkjent en lignende lov. Norge har skrevet under på en erklæring sammen med Sverige og Finland om testing av selvkjørende kjøretøy.

Alle de store bilprodusentene forsker på autonom teknologi, som sammen med nullutslippskjøretøy er de store satsningsområdene i industrien.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,420FansLik
70FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker