Hjem Superbiler Rock & Rolls

Rock & Rolls

En januardag i 1961 vandret verdens største stjerne rundt på Beverly Hills. Han satte kurs for en bilforhandler. Klodens ubestridte konge av rock’n’roll, Elvis Presley, var på jakt etter en Rolls-Royce Phantom V. Siden har kjendisene stått i kø for å kjøpe de gedigne luksusbilene fra England.

Rolls-Royce vet selvsagt å utnytte “Elvis-effekten”, selv 54 år senere. Og de gjør det ved å tilby et audiosystem som har tatt to år å utvikle.

Modellen Wraith kommer nå også som “Inspired by Music”.

– Utseende komplementerer  det overlegne Bespoke Audio-system, og bruken av kopper lager en atmosfærisk setting for det mest altomfattende musikksystemet på markedet, sier Rolls-Royce-sjef Torsten Müller Ötvös ubeskjedent.

Ifølge fabrikanten har de beste ekspertene innenfor billyd jobbet to år med å utvikle systemet, selvsagt samme med interiørdesignerne til RR. “Inspired by Music” består av et 18 kanals system som leverer 1.300 watt, har to basshøytallere, sju diskanthøytallere og sju midttonehøytallere.

Saken fortsetter under Annonsen

To håndlaget “vibratorhøyttalere” i hodehøyde skal sørge for at lyden blir perfekt for de som befinner seg i bilen. Selvsagt sørger mikrofoner for å justere volumet etter støyen fra utsiden, for her skal lyden holdes på samme nivå automatisk.

Imagine

John Lennon hadde sikkert vært fornøyd. Han kjøpte en Phantom V i 1965. Men ekstrautstyret han ba om går til og med utenpå det Rolls-Royce leverer i dag. Han forlangte en TV, et kjøleskap, en platespiller, og de første sotete vinduene noen gang i England.

Et ubekreftet rykte sier også at han gjorde om baksetene til en dobbelseng. Skal vi gjette så tilbringte han nok tiden bak der sammen med Yoko Ono. Og for å ikke snakke om lakken, som han var misfornøyd med. Ja, riktig, den med alle fargene. Den er vel blant verdens mest berømte biler i dag.

Men hva er Rock & Rolls uten en skikkelig rockehistorie? Den villeste av de ville rockerne, The Who-trommisen Keith Moon, kan by på en.

Da han rundet 21 år var det duket for en formidabel fest på hotellet Holiday Inn i Flint Michigan. Legenden sier at Moon, påvirket av det meste, hoppet inn i sin Rolls-Royce og kjørte den inn i svømmebassenget. Men, det en hake. Det er en røverhistorie.

Det finnes to versjoner av hva som virkelig hendte. Den første sier at Moon glemte å sette på han håndbrekket da han parkerte i en bakke rett overfor et halvferdig svømmebasseng, og bilen rullet ned i det tomme bassenget.

Den andre sier at trommeslageren prøvde å sette kjøpet på gruppa, men de andre nektet selvfølgelig på det. Dermed satte Moon rett og slett bilen fra seg, ringte forhandleren og ba de komme å hente den.

Noe slikt ville iallfall ikke kongen av rock ha gjort. Elvis ga heller bort bilene sine. Synd det ikke finnes slike kjendiser lenger…

Rolls-Royce
Rolls-Royce

Rolls-Royce
Wraith Inspired by Music

Forrige artikkelGS nå med turbo
Neste artikkelLyden av formel E

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,560FansLik
50FølgereFølg
75FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse