Annonse
HjemNyheterRazzia hos BMW

Razzia hos BMW

Tidligere denne uka rykket om lag 100 personer fra politiet og myndighetene inn i BMWs hovedkvarter i München og i et lokale i Østerrike.

I en skriftlig uttalelse sier anklagere at de har mistanke om at BMW har brukt testbenklignende jukseenheter i sine tester.

Dette er akkurat det samme som Volkswagen havnet i problemer for tilbake i 2015. De ble avslørt for å ha brukt programvare som manipulerte utslippstestene, og dermed slapp dieselbilene ut mer stoffer enn det grenseverdiene tillot.

Dieselgate kostet Volkswagen-gruppen milliarder av kroner, og ryktet fikk seg et skikkelig knekk.

Etter det har flere andre produsenter havnet i trøbbel, og fortsatt ruller det saker som omhandler utslipp i rettsapparatene.

Saken fortsetter under Annonsen

Myndighetene i Tyskland sier at de har åpnet etterforskning mot ukjente personer hos BMW for «bedrageri», og var mest sannsynlig på jakt etter beviser da de raidet hovedkvarteret i München og motorfabrikken i Steyr i Østerrike tirsdag.

BMW har kommet med en egen uttalelse, hvor de opplyser at anklagerne ser på «feilaktig tildelt» programvare i rundt 11.400 biler av BMW 750d og BMW M550d.

Tyskerne sier at det ikke ble funnet noe som avslørte manipulering av utslippstester.

I forrige måned tilbakekalte BMW 11.700 biler etter at de oppdaget at feilaktig programvare var installert i bilene. Denne programvaren var designet for andre modeller, og inneholdt ikke noen juksemoduser som Volkswagen benyttet seg av i 2015. BMW hadde rett og slett installert programvaren i modeller den ikke var designet for.

BMW sier også at bilene opprinnelig hadde riktig programvare i to år, noe som kan tyde på at det er en oppdatering av programvaren på nyere modeller som har gått galt.

BMW har nylig lagt fram 2017-resultatet, som viser at de økte salget av biler med 4,1 prosent opp til et rekordnivå på 2.463.526 enheter. BMW gikk med nærmere 100 milliarder kroner i 2017, og produsenten sier at de brukte 50 milliarder kroner på utvikling i fjor.

I og med at det skal satses ytterligere mot elbiler blir årets satsing enda større på både selvkjørende og elektriske biler.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse