Hjem / Nyheter / Räikkönen brakk mekanikerens legg
Kimi Räkkönens løp fikk en brå slutt etter at han kjørte over beinet til en mekaniker. (Foto: Ferrari)
Kimi Räkkönens løp fikk en brå slutt etter at han kjørte over beinet til en mekaniker. (Foto: Ferrari)

Räikkönen brakk mekanikerens legg

Ferraris Sebastian Vettel vant et nervepirrende Bahrain Grand Prix søndag, noe som ble overskygget av en stygg episode under et dekkskifte.

Tyskerens finske lagkamerat, Kimi Räikkönen, kjempet om andreplass i løpet mot landsmannen Valterri Bottas i Mercedes, da han skulle inn og skifte dekk for andre gang i løpet på runde 36.

Annonse

Dekkskifte i formel 1 fungerer slik at førene får er et rødt lys mens hjulene skiftes, og når pit-stopen er ferdig får de et grønt lys.

Problemet med stoppen til Räkkönen var at venstre bakhjul satt bom fast. Det fikk verken de som hever og senker bilen eller personen som styrer lyset med seg. Bilen ble senket og det grønne lyset kom mens mekanikerne jobbet med hjulet, og den finske føreren satte fart ut av depoet.

En mekaniker navngitt som Francesco fikk det ene beinet under hjulet, og leggen knakk tvers av. Räikkönen stoppet 20 meter lenger framme, og brøt deretter løpet.

Finlenderen var selvsagt lei seg etter løpet.

‒ Det var svært så uheldig det som skjedde med Francesco under pit-stop. Jeg er svært lei meg, og håper han snart er ok igjen. Det er aldri bra at noen blir skadet, men jeg er sikker på at han har de beste personene til å ta vare på seg, sa Räikkönen.

Annonse

Ferrari har i etterkant fått bot for på rundt 600.000 kroner for å ha brutt reglementet for pit-stop. De fikk også rundt 60.000 kroner i bot under fredagens trening på grunn av brudd på de samme reglene.

‒ Jeg fikk grønt lys, og kunne ikke vite at det var et problem med venstre bakhjul. Da jeg så at det var noen skadet fikk jeg umiddelbart beskjed om å stoppe av laget, forklarte han.

Teamsjef Sergio Marchionne var selvsagt fornøyd med at Vettel gikk til topps, men syntes også synd på Kimi.

‒ Vi valgte å ta en av mekanikerne opp på podiet som et tegn på respekt for Francesco. Hele teamet håper han at kommer seg raskt, sa Marchionne.

Vettel som kjørte sitt 200. formel 1-løp tok altså seieren foran Bottas og den regjerende mesteren Lewis Hamilton. Dette var Vettels 49. seier i formel 1, og han vant også årets første løp i Australia.

‒ Dette er en litt lei dag, ettersom en av våre mekanikere ble skadet, sa Vettel.

Tyskeren leder selvsagt også sammenlagt med sine 50 poeng, etterfulgt av Mercedes-fører Hamilton med 33 poeng og Bottas med 22 poeng.

Neste løp er Kina Grand Prix kommende helg.

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Et tysk forbrukerråd etterlyser norske eiere for et gruppesøksmål mot Volkswagen. (Begge foto: VW)

Etterlyser 140.959 norske bilkjøpere

Et tysk forbrukerråd etterlyser nå norske bileiere som vil være med på et tysk gruppesøksmål …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *