Hjem / Nyheter / Q3 blir større og smartere
Audi kommer med ny generasjon Q3 i november. (Alle foto: Audi)
Audi kommer med ny generasjon Q3 i november. (Alle foto: Audi)

Q3 blir større og smartere

Audis minste SUV vokser nå i størrelse, og arver teknologi fra storesøstrene. Se video og bilder.

Det skulle neste bare mangle at den tilårskomne Q3 også blir ny. Bare i år har Audi kommet med ny A7, A6, RS 5, Q8, A1, A4 og TT, så det skulle nesten bare mangle at de ikke gjorde noe med den sju år gamle Q3 også.

Annonse

Den minste SUV-modellen har riktignok fått noen små oppgraderinger i løpet av årene ‒ den siste i 2015 ‒ men nå er det altså klar for en helt ny generasjon. Det betyr store forandringer.

De to viktigste er størrelsen og teknologien.

Q3 har vokst seg til, og ganske så betydelig også. Den er 97 mm lenger og 18 mm bredere, og er nå 4.485 mm lang og 1.856 mm bred. Akselavstanden er strukket ut med 77 mm, noe som i sum gir mer plass på innsiden.

Bagasjerommet har for eksempel gått fra 1.365 liter med baksetene nedslått til hele 1.525 liter, og baksetene kan nå også justeres slik at benplassen vokser med 150 mm. Det er til og med mulig å justere lastegulvet til bagasjen på tre nivåer, og de har også vært smarte nok til å ha laget en oppbevaringsplass for hattehylla under lastegulvet.

Og når vi snakker om hylle. Teknologien er hentet fra den øverste sådanne, og lillesøsteren blir endelig digital.

Annonse

Nye Q3 får endelig digitale instrumenter via en skjerm på 10,25 tommer, og denne kan styres via knapper på rattet.

Audi har også ryddet plass til sitt MMI-system i Q3, noe som betyr en berøringsskjerm på 10,1 tommer. Nå er den fortsatt lillesøster, så Audi nøyer seg med en skjerm i Q3. Klimaanlegget har dermed fortsatt fysiske knapper du må trykke på, så noe har de holdt igjen på den billigste Q-modellen.

Den virtuelle cockpiten kommer også i en pluss-varianten, og det er nå mulig å styre systemet via talekommandoer.

Wi-Fi hotspots er noe annet som har funnet veien til Q3, og dermed kan passasjerene koble seg til med både telefoner og nettbrett. Via myAudi-appen kan også mobilen kobles til bilen, og på den måten er det for eksempel mulig å overføre navigasjon fra telefonen til MMI-navigasjonen.

En annen løsning er Audi phonebox, som kobler sammen førerens telefon til bilens antenne og lader telefonen trådløst.

2. generasjonen får også en rekke assistenter, som adaptiv hastighetsassistent, køassistent og filassistent, og det er også mulig å få en parkeringsassistent.

På utsiden har Q3 fått et mer sportsligere uttrykk, selv om den helt klart er å kjenne igjen fra den forrige modellen. Her kan du selv se hvordan den har blitt:

Q3 kommer med fire motoralternativer, tre bensin og en diesel, og som forhjulsdrevet og firehjulsdrevet. Motorene strekker seg fra 150 til 230 hestekrefter, alle firesylindret med turbo. Girkassen kommer enten som seksgirs manuell eller sjutrinns S tronic automatkassen.

Det er også seks ulike kjøremoduser å velge mellom, og det er også mulig å få bilen med sportsunderstell ‒ noe som er standard i S Line-utgaven.

Audi ruller den nye Q3 ut i november, mens prisene ikke er kjente.

Her er flere bilder:

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Dette er årets mest sikre bil, Mercedes-Benz A-klasse. (Alle foto: Euro NCAP)

Nye A-klasse årets sikreste bil

Kollisjonstest-organisasjonen Euro NCAP har delt ut årets priser, og Mercedes A-klasse ble kåret til årets …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *