Annonse
HjemNyheterPrøver ut Spotify-løsning

Prøver ut Spotify-løsning

Turdeling-appen Left er virkelig i dytten. Nå tester de ut en slags abonnementsløsning lik den vi finner hos Spotify.

Left er en direkte konkurrent til Uber, og vokser for tiden i et voldsomt tempo. De prøver åpenbart å utnytte det momentum de nå har, og har nylig inngått et samarbeid med bildelergiganten Magna for å utvikle selvkjørende biler på nivå 5.

Denne avtalen inkluderer også at Magna får aksjer verd 1,5 milliarder kroner i Lyft, og blir dermed en av eierne.

Disse turdelingsselskapene ser autonome biler som et svært viktig punkt i utviklingsplanene, ettersom det vil gjøre turene både sikrere og billigere.

Saken fortsetter under Annonsen

Men Lyft har selvsagt flere tanker enn kun autonome biler.

Om de skal omforme bilverden slik Netflix har gjort med TV-bransjen må de blant annet ha en enkel betalingsløsning. Og det testes nå ut.

Ifølge The Verge prøves det nå ut en månedsløsning slik vi kjenner fra Netflix og Spotify.

Den ene løsningen er å forhåndsbetale for 30 turer i måneden, noe som koster 199 dollar (1.500 kroner) per måned. Dette er 30 turer verd opp mot 15 dollar per tur.

En plan er på 300 dollar (2.300 kroner) og en annen på 399 dollar (3.000 kroner) for 60 turer, og disse innebærer også turer på maks 15 dollar.

Hvordan de planlegger turer over 15 dollar er noe uklart.

For 1.500 kroner skal du kunne ta turer på rundt til sammen 1.600 kilometer, noe som her hjemme høres umiddelbart billig ut.

Uber har testet slike løsninger i 2016, men det er uklart hvilke erfaringer de hentet ut av testingen av faste månedsbeløp.

Lyft operer for tiden i alle de store amerikanske byene, og planen er å utvide utover hele verden. I 2017 gjennomførte de hele 375,5 millioner turer fordelt på 23 millioner passasjerer, og hadde 1,4 millioner førere. Så de er en gigant innen turdelingsbransjen.

Svenske Spotify har på sin side over 70 millioner betalende brukere som hører på deres musikk-app, og som betaler en gang i måneden for å høre på så mye musikk de ønsker. Og for hver måned er det flere som er villig til å gå inn på en slik løsning.

Så det er ingen grunn til å tro at det ikke vil funke med turdeling også.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse