Annonse
Hjem Nyheter Prius med intelligent firehjulsdrift

Prius med intelligent firehjulsdrift

Toyota har vist fram en Prius med et helt nytt hybridsystem kalt AWD-i som sørger for bedre grep.

Prius er kjent som den første moderne hybridbilen, og kom allerede tilbake i 1997. Til å begynne med var hybriden med et uvant design en bil for spesielt interesserte, men da Toyota introduserte en oppdatert 2. generasjon i 2003 skjøt også salget fart.

Siden har den japanske produsenten også kommet med 3. generasjon i 2009 og 4. generasjon i 2015, og alle de oppgraderte bilene har banet vei for nye løsninger.

Nå er det på tide med enda noe nytt, nemlig en løsning kalt AWD-i. Dette er et nytt intelligent, elektrisk firehjulstrekksystem som skal gi bedre kjøreegenskaper og fremkommelighet.

Saken fortsetter under Annonsen

Her blir det litt teknisk, men heng med.

Systemet består av en ekstra elmotor som driver bakakslingen ved behov, og er designet slik at den automatisk er påslått fra start av og opp til 10 km/t. Sensorer vil deretter oppdage om hjulene har lite grep, som for eksempel på snø, og koble inn firehjulstrekket automatisk i hastigheter opp til 70 km/t.

Den ekstra elmotoren er både kompakt og lett og systemet krever heller ingen differensial eller mellomaksling, så bagasjeplass og Prius’ drivstoffeffektivitet påvirkes i svært liten grad.

Hybrid AWD-i-modellen har et nytt, kompakt nikkel-batteri som er designet for å yte optimalt også under kjølige forhold. Prius med framhjulsdrift er utstyrt med et nytt litium-ion-batteri.

2019-modellen blir også litt nyere på andre felt.

Toyota har flikket litt på designet, blant annet med nye lykter foran og bak, og de har også hevet støtfangeren foran slik at linjene på siden blir mer sammenhengende.

2019-endringene inkluderer også to nye farger ‒ Emotional Red og Aqua Breeze, samt nye 17-tommers aluminiumsfelger med nytt design og en ny kontrastgrå utførelse for de 15-tommers hjulkapslene.

Også innvendig blir den kommende Prius litt ny.

«I kupéen har de sensoriske kvalitetene blitt forsterket ved hjelp av små, men like fullt merkbare endringer av midtkonsollen og noen av kontrollene på instrumentpanelet. Nye setetrekk introduseres også, som bidrar til helhetsinntrykket av det stiligere og mer elegante interiøret. Endringer i utstyrsspesifikasjonene inkluderer: større flate for trådløs lading som gjør det mulig å lade større mobiltelefoner, sving-for-sving retningsangivelser i head-up-displayet, en multimedia Toyota Touch 2-berøringsskjerm som byr på raskere respons og kan opereres med hånd- og fingerkommandoer som man kjenner fra smarttelefoner», heter det fra Toyota.

2019-modellen ble avduket under det pågående LA Auto Show, og får sin europeiske debut på under Brussel Motor Show 18. januar. Bilen kommer til Norge i mars.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,058FansLik
34FølgereFølg
65FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker