Annonse
Hjem Nyheter Prius AWD med overraskende pris

Prius AWD med overraskende pris

Toyota mener alvor med neste versjon av Prius, og setter startprisen på under 300.000 kroner. Og firehjulsdrift-varianten kryper ikke veldig langt over 300.000-grensen heller.

Hybridmodellen Toyota Prius er bokstavelig talt en stjerne. Eller mer bestemt et stjernetegn. Da modellen rundet 20 år i fjor fikk den også en udødelig plass på stjernehimmelen, og linjene til Prius kan med litt fantasi sees i en klynge bestående av rundt 100 stjerner i nærheten av Ørnen og Vannmannen på nordhimmelen.

Hybridbilen kom altså i 1997, og ble oppgradert med 2. generasjon i 2003, 3. generasjon i 2009 og 4. generasjon i 2015. Alle disse brøytet vei for nye teknologiske løsninger.

Nå har tiden kommet for en ny Prius, og den introduserer en ny løsning kalt AWD-i. Dette er et nytt intelligent, elektrisk firehjulstrekksystem som skal gi bedre kjøreegenskaper og fremkommelighet.

Rent teknisk består systemet av en ekstra elmotor som driver bakakslingen ved behov, og er designet slik at den automatisk er påslått fra start av og opp til 10 km/t. Sensorer vil deretter oppdage om hjulene har lite grep, som for eksempel på snø, og koble inn firehjulstrekket automatisk i hastigheter opp til 70 km/t.

Saken fortsetter under Annonsen

Bilen ble vist fram under Los Angeles Motor Show i forrige måned, og nå har Toyota også bestemt seg for prisene på de forskjellige modellutgavene.

Dagens Prius starter rett i overkant av 300.000 kroner, men det gjør faktisk ikke den kommende modellen.

Den nye starter på 296.000 kroner eksklusiv frakt og levering, og for ytterligere 19.900 kroner får kundene også versjonen med AWD-i.

Ifølge Toyota Norge gjør dette Prius til den billigste med firehjulstrekk og automatgir i sitt segment.

‒ Det nye elektriske firehjulssystemet kombinerer god fremkommelighet med lavt utslipp, lav vekt og lav pris. Dette er nok et fremskritt i effektivitet, kjøreglede og raffinement som har kjennetegnet de ulike generasjonene av Prius siden originalen ble lansert i 1997, sier informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge.

AWD-i er altså en av nyhetene som 2019-modellen introduserer, men det er ikke det eneste.

Toyota Norge nevner ting som større flate for trådløs telefonlading, ny funksjonalitet i head-up-displayet og et raskere og mer intuitivt Toyota Touch 2-multimedia-system.

De har selvsagt ikke gått bort fra det gjenkjennelige designet, men den nye modellen har fått noe nye linjer.

‒ Bilen får et renere uttrykk som er mer appellerende enn noen gang. Elegante, smale nye LED-frontlykter fremhever en horisontal linje som gir bilen et distinkt uttrykk. De nye lyktene lyser også opp et videre felt enn tidligere, sier Olsen.

Også bak på Prius har Toyota gjort noen endringer, og det mest iøynefallende er at baklyktene ikke lenger strekker seg horisontalt nedover. Disse er helt nydesignet, og peker nå innover mot midten.

Nye Prius både med og uten AWD-i kommer med tre utstyrsnivåer, Active, Executive og Executive med skinnseter. AWD-i-modellene har i tillegg mørke ruter bak og lakkerte detaljer i senterkonsoll.

Her er de norske prisene med utgangspunkt i 2018-avgiftene, og prisen vil gå opp mellom 500- og 800 kroner som følge av neste års avgiftsøkning:

  Utstyrsgrad Pris
2WD:
  Active 296.000 kr
  Executive 331.900 kr
  Executive med skinnseter 344.800 kr
AWD-i:
  Active 315.900 kr
  Executive 351.800 kr
  Executive med skinnseter 364.700 kr

Den nye utgaven får sin europeiske debut under Brussel Motor Show 18. januar, og lanseres i Norge i mars neste år.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,216FansLik
42FølgereFølg
74FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker