Annonse
Hjem Nyheter Polo blir digitalisert

Polo blir digitalisert

Volkswagen har solgt over 14 millioner Polo, og den er selvsagt en av de mest suksessrike i sin klasse. Nå blir den «ny», og blir førstemann med det nye digitale instrumentet. Se video.

Vi må helt tilbake til 1975 for å finne året Polo ble lansert, den gang basert på Audi 50. Det var dog en billigere og enklere versjon, noe som da også tok knekken på Audi 50, som opphørte i 1978.

Det gjorde derimot ikke Polo. Bilen bare fortsatte sin seiersmarsj, og til tross for at det har kommet mindre oppgraderinger også i mellom generasjonene er de nyeste bilene som nå ruller rundt femte generasjon.

Den kom så langt tilbake som i 2009, og Volkswagen mener at det nå er på tide å introdusere den neste.

Sjette generasjon vokser i størrelse, og blir 94 mm. lenger enn forgjengeren. Det merkes ikke minst på plassen i bagasjerommet. Den har vokst med 25 prosent, og blir nå på 351 liter (tidligere 281 liter).

Saken fortsetter under Annonsen

Men det er selvsagt mye annet som er nytt også.

Vi kjenner igjen det digitale instrumentpanelet fra flere av Volkswagens modeller, og nå blir også Polo digitalisert. Polo blir faktisk den første som får andre generasjons Active Info Display.

Poloen arver også teknologi fra storebroren Golf, og blir dermed utstyrt med både frontassist, blindsonevarsler, ACC og LED-lys.

På utsiden ser vi også at det er en oppgradert modell. Den har for eksempel fått mer «muskler» i fronten, og en lavere sidelinje. Men selv om designet er nytt er den umiskjennelig fortsatt en Polo i utseende.

Volkswagen kommer med tre «vanlige» versjoner, og du kan velge mellom Trendline, Businessline og Highline. Det kommer også en GTI-utgave av Poloen, samt en utgave som kalles Beats som fokuserer på lyd.

Modellene kommer også i flere «linjer», deriblant R-line.

GTI’en får en 2-liters TSI med 200 hestekrefter (tidligere 1,8 med 192 hk.). I Norge kommer Trendline med 1-liters motor med 65 hk, mens de to andre får en 1-liters TSI på 95 hk.

Det kan velges mellom en femtrinns manuell girkasse eller en sjutrinns DSG-kasse.

Den digitaliserte Poloen ble vist fram for første gang i juni, og det er mulig å reserve bilen. Leveringen er ventet å skje innen årsskiftet.

Nye Polo starter for øvrig på drøye 200.000 kroner.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,646FansLik
73FølgereFølg
85FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker