Hjem / Nyheter / Østbergs lagkamerat fikk sparken
Citroën mener at Kris Meeke utgjør en fare for seg selv og kartleseren, og har gitt han sparken. (Foto: Red Bull)
Citroën mener at Kris Meeke utgjør en fare for seg selv og kartleseren, og har gitt han sparken. (Foto: Red Bull)

Østbergs lagkamerat fikk sparken

Det er ikke ofte fabrikksførere i rally-VM får sparken midt under en sesong, men det har nå skjedd med Kris Meeke i Citroën. Det kan gi Mads Østberg flere muligheter.

Citroën Total Abu Dhabi satser hardt i årets WRC, og har hele fem førere i stallen som skal rullere på å kjøre VM-rundene. Men etter Rally Portugal forrige helg er nå antall førere nede i fire.

Annonse

Britiske Kris Meeke har kjørt for Citroën siden 2013, og har vunnet fem VM-runder ‒ den siste kom i Spania i fjor høst.

I år har han kjørt alle VM-rundene, med en tredjeplass fra Mexico som det beste resultatet.

I tillegg har han to brutte løp, og den siste utkjøringen ble da også den siste spikeren i Citroën-kista for 38-åringen.

Under forrige helgs Rally Portugal totalvraket han bilen da han dro ut i en slak venstresving og havnet langt inn blant trærne. At det gikk bra med fører og kartleser er smått utrolig.

Her er utkjøringen, og litt ut i klippet kan vi også se at Mads Østberg var i problemer.

Annonse

Citroën mener at Meeke rett og slett er farlig å ha på rally-veiene.

«På grunn av et høyt antall krasjer, hvorav noen var spesielt store og kunne fått alvorlige konsekvenser med tanke på mannskapets sikkerhet, og ettersom det ikke var nødvendig å ta slike risikoer av sportslige grunner, har Citroën Racing WRT besluttet å avslutte deltakelsen til Kris Meeke og Paul Nagle i WRC 2018.»

Dommen er altså knallhardt, og det er nå ingen muligheter for at Meeke kommer til å kjøre for det franske laget i nærmeste framtid.

‒ Dette var ingen enkel beslutning ettersom den berører en førere og kartleser, men den er basert på sikkerhetsmessige synspunkter som er mitt ansvar som teamsjef. Vi har gått til dette skrittet av preventive årsaker, sier Pierre Budar.

Meeke ligger per i dag på 8. plass i VM med 43 poeng, som toppes av Andreas Mikkelsens lagkamerat i Hyundai, Thierry Neuville, med 119 poeng.

Briten var førstefører i Citroën, og planen var at han som den eneste av de fem førerne i det franske teamet skulle kjøre samtlige runder denne sesongen.

Meeke har altså kjørt samtlige VM-runder så langt, mens Mads Østberg kun har kjørt to av de seks rundene.

Nordmannen som har Torstein Eriksen som kartleser får muligheten i den neste VM-runden i Sardinia sammen med Craig Breen, og nå skal også Citroën bestemme seg for hva de skal gjøre i resten av sesongen. Det er nå et ledig sete for resten av VM-sesongen.

Sparkingen av Meeke kan altså åpne døren på vidt gap for den norske 30-åringen som står med to 6. plasser så langt i år.

Citroën har også Sébastien Loeb i stallen, men han er for det meste opptatt med WRX og rallycross-VM. Franskmannen med ni VM-titler har kun stilt opp i to VM-runder så langt, og planen er at han i tillegg skal kjøre Spania-runden denne sesongen. Det er det Loeb får tid til.

Den siste føreren i Citroën-laget er Khalid Al Qassimi fra De forente arabiske emirater, og han har kun kjørt en VM-runde så langt. Planen er at han skal kjøre ytterligere seks VM-runder som tredjefører hos Citroën, og han vil dermed ikke ta en eventuell plass fra Østberg i disse rallyene.

Rally Italia starter 7. juni.

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

En ny lynladestasjon er åpnet i Tyskland, og denne leverer 450 kW. (Foto: BMW)

100 km rekkevidde på under 3 minutter

BMW og Porsche har satt opp den aller første lynlade-stasjonen i prosjektet FastCharge, og her …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *