Hjem / Motorsport / Østberg kjører for Citroën ut 2018
Mads Østberg har grunn til å smile, for nå har han fått forlenget kontrakten med Citroën ut året. (Foto: Citroën)
Mads Østberg har grunn til å smile, for nå har han fått forlenget kontrakten med Citroën ut året. (Foto: Citroën)

Østberg kjører for Citroën ut 2018

Det var ventet at Mads Østberg skulle få plassen som åpnet seg da Kris Meeke fikk sparken i Citroëns rallyteam, og nå er det bekreftet.

Citroën mente ganske så oppsiktsvekkende at Meeke var for farlig i rally-VM, og ga han sparken i slutten av mai.

Annonse

Østberg fikk raskt plassen i de kommende WRC-rundene som ble kjørt i Portugal og Italia, og nå er det også klart at han blir Citroën-fører ut året.

Han skal kjøre VM-rundene Rally Finland (26.-29. juli), Rally Tyskland (16.-19. august), Rally Tyrkia (13.-16. september), Wales Rally (4.-7. oktober) og Rally Australia (15.-18. november) sammen med Craig Breen.

‒ Jeg er overlykkelig over å få denne sjansen til å konkurrere for Citroën Racing. Det har virkelig vært herlig å komme tilbake til teamet i de tre foregående rallyene, etter at jeg tidligere har jobbet sammen med de for noen år siden, sier nordmannen.

Citroën legger nå planer for neste sesong, men først må de gjennomføre den inneværende.

‒ Den vil vi avslutte så bra som mulig, sier teamsjef Pierre Budar.

Annonse

‒ Og Mads, som har rutine fra rally-VM og med C3 WRC kan utvilsomt hjelpe oss videre framover på en rolig, avslappet måte. Han er stabil, noe resultatene så langt bekrefter, og han har funnet seg godt til rette i teamet, sier sjefen.

Østberg kjørte for Citroën Total Abu Dhabi i 2014 og 2015, og den gang rattet han en DS3 WRC. Nå er det altså en C3 som gjelder.

Forrige gang han kjørte for Citroën endte østfoldingen opp med to andreplasser og fire tredjeplasser i løpet av 26 VM-runder.

‒ Jeg er beæret over at Pierre stoler så mye på meg. Jeg skal gi alt jeg har for å prøve å betale de tilbake på den best mulige måten. Jeg begynner å bli kjent med C3 WRC nå, og nå nærmer det seg Rally Finland. Det er favoritthelga! sier rallyføreren.

30-åringen står så langt i år med en 5. plass og to 6. plasser, mens lagkamerat Craig Breen står med en 2. plass fra Sverige som sitt beste resultatet i 2018.

‒ Jeg er helt sikker på at vi har de kvalitetene som trengs for å gjøre det bra i de avsluttende rundene denne sesongen, sier Østberg.

I tillegg til Østberg og Breen har også Citroën Khalid Al Qassimi fra De forente arabiske emirater i stallen, men han ratter kun tredjebilen til det franske laget.

Sébastien Loeb har også gjort to gjesteinntredener i teamet, og den tidligere verdensmesteren skal også kjøre VM-runden i Spania. Det er den eneste av de gjenstående VM-rundene Østberg ikke er satt opp på.

Av de rundene Østberg skal kjøre, har han flere gode resultater. Han har to tredjeplasser fra Finland 2013/2015), en 2. plass (2011) og en 3. plass (2014) i Wales, og en 4. plass både i Tyskland og Australia i 2014.

Nordmannen som har Torstein Eriksen som kartleser står med én seier i WRC, og den kom i Portugal i 2012.

WRC har sommerferie akkurat nå, og neste rally er Rally Finland i slutten av juli.

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Kimi Räikkönen forlater Ferrari og kjører for Sauber kommende sesong. (Begge foto: Ferrari)

Kimi fra Ferrari til Sauber

Kimi Räikkönen får ikke fornyet tillit i Ferraris formel 1-lag etter årets sesong, og skal …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *