Annonse
Hjem Nyheter OL-mester satte «donuts»-rekord

OL-mester satte «donuts»-rekord

Hva gjør du om du har 11 VM-gull og seks OL-titler på to hjul? Jo, bytter til fire hjul, og setter verdensrekord i antall «smultringer» i løpet av ett minutt.

Om vi skal diskutere hvem som er 2000-tallet aller største syklist lander nok de fleste på dopingtatte Lance Armstrong. Men det er feil, iallfall om man ser på titler.

Det er nemlig banesyklisten Chris Hoy. Faktisk var han så god at dronningen plassert et «sir» foran navnet hans. Og han er ikke tatt for juks.

11 VM-gull og seks OL-gull sier det meste om hvor dominerende han var.

Nå har Hoy for lengst plassert sykkelen inn i boden, og hentet fram noe annet. Nemlig kjøretøy med fire hjul. Biler.

Saken fortsetter under Annonsen

Noen andre som styrer med biler er britiske Caterham. De driver for tiden og feirer at modellen Seven runder 60 år, noe de blant annet har gjort ved å lansere den sterkeste Seven-modellen så langt ‒ 620R. Les mer om det i lenken helt nederst.

Så hvordan feire dette litt ekstra? Jo, å utfordre en sir ‒ Chris Hoy ‒ til å prøve å sette verdensrekord på flest mulige smultringer i løpet av 60 sekunder.

Og det var ikke nei i Hoys munn.

‒ Alle vet at jeg har tilbrakt en del timer i denne bilen de siste dagene, men smultringer har jeg aldri trent mye på. Men når noen sier til meg at det er en rekord å hente blir jeg fokusert, sier Hoy.

Og fokusert kan man trygt si at han var. Og svimmel.

‒ Under forsøket lot jeg bare det stå til, og prøvde å gjøre alt jeg har lært. Man mister tidsperspektivet når man spinner slik, og da noen fortalte meg at jeg hadde gjort 19 runder ble jeg overrasket. Det var mer enn jeg trodde, sier han.

Så 19 smultringer er altså den nye rekorden.

Chris Hoy sammen med Seven satte verdensrekord i antall smultringer. (Foto: Caterham)
Chris Hoy sammen med Seven satte verdensrekord i antall smultringer. (Foto: Caterham)

Bilen som ble brukt var naturlig nok en Seven med en 2-liters turbomotor utstyrt med Avon ZZS-dekk.

Så det bare å kjøpe seg en bakhjulstrukket bil og begynne å øve. Men det skal litt til for å slå sir Chris Hoy. Bare spør de han konkurrerte mot på velodromene rundt om i verden.

Se video av rekorden øverst i saken.

Følg bil24.no på Facebook

Bil24 på sosiale medier

1,847FansLik
65FølgereFølg
80FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker