Hjem / Nyheter / Ny teknologi berger hundene gjennom nyttårsaften
Her er hundeburet som stenger ut lyden fra nyttårsrakettene. (Foto: Ford)
Her er hundeburet som stenger ut lyden fra nyttårsrakettene. (Foto: Ford)

Ny teknologi berger hundene gjennom nyttårsaften

Bilprodusentene har fått en ny utfordring. Elbiler er nemlig så stille at det krever mer innsats for å lydisolere de på innsiden. Og det kommer nå blant annet hundene til gode. Se video.

Vi har sett flere eksempler på hvordan bilprodusenter nå forsker på støyreduserende teknologi på innsiden av bilene, og blant annet har Kia/Hyundai, Audi og selvsagt luksusmerker som Rolls-Royce vist oss nye løsninger som skal gjøre det enda stillere i bilene.

Vi har til og med sett produsenter som forsker på egne lydlommer i bilen, slik at hver og en av de på innsiden for eksempel kan spille sin egen musikk uten å forstyrre de andre i bilen. Ganske så utrolig.

Ford er heller ikke noe unntak når det kommer til lydforskning, og viste nylig fram en lignende teknologi i SUV-modellen Edge.

Den bilen har en støykontroll som altså skal gjøre innemiljøet enda mer behagelig. Mikrofoner i kupéen overvåker uønsket lyd fra motor og drivverk. Systemet analyserer lydene og genererer lydbølger gjennom høyttalerne for å stenge de uønskede lydene ute.

Og dette kommer nå hundene til gode. Jepp, våre firbeinte venner som har en stor utfordring i året ‒ nemlig fyrverkeriet på nyttårsaften.

‒ Vi lurte på hvordan vårt aktive støyreduksjonssystem også kunne brukes i andre situasjoner, for eksempel til å hjelpe hunder med å få en bedre nyttårsfeiring, sier Brand content manager i Ford Europa, Lyn West.

Ifølge en studie ved Veterinærhøgskolen viste hele 23 prosent av hunder tegn til frykt for høye lyder som fyrverkeri, tordenvær eller skudd. Den minst likte lyden var fyrverkeri. Desto eldre hundene i undersøkelsen var, desto større var sjansen for at de reagerte negativt på de høye lydene.

‒ Mange dyr er redde for fyrverkeri, sier Graeme Hall, en av Storbritannias mest kjente hundetrenere.

‒ Sammenliknet med mennesker kan hunder høre lyder som er fire ganger så langt borte og innenfor en langt større frekvensskala. Å forberede hunden på nyttårsaften er det viktigste hundeeiere kan gjøre for å redusere ubehaget. Finn et sted hvor kjæledyret ditt føler seg trygg og fornøyd, påpeker han.

Og nå har altså Ford en løsning på dette.

De har altså laget et hundehus som motvirker de ekstreme lydbølgene som for eksempel en nyttårsrakett lager. I tillegg hjelper utstrakt bruk av korkmateriale med høy tetthet til at hundehuset blir svært godt lydisolert.

Hundehuset med aktiv støykontroll er den første av flere innovasjoner fra Ford i programmet «Interventions». Her er målet å bruke Fords kunnskap til å løse hverdagsproblemer for folk flest, så vi kan vente oss flere nyvinninger fra produsenten i tiden som kommer.

Her er hundeburet som nok mange kunne tenkt seg på nyttårsaften:

Følg bil24 på Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Porsche viser nå fram en ny Cayenne med coupéform. (Alle foto: Porsche)

Her er Porsche Cayenne Coupé

Porsche gjør som sine tyske rivaler Mercedes og BMW, og lanserer nå en SUV-coupé. Gode …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *