Annonse
Hjem Nyheter Ny generasjon A7

Ny generasjon A7

Audi er tilbake med andre generasjons av A7 Sportback. Her får du altså et kinderegg av en bil: Coupé, Sedan og Avant pakket sammen til en.

Den nye modellen har som forventet et elegant og sporty design, og er en videreføring av linjene vi har sett fra de siste modellene til tyskerne.

Designspråket så vi sist med A8, og det fokuseres på store flater, skarpe kanter og atletiske og lange linjer. Den har altså linjene som det vi husker fra den første modellen introdusert i 2010, men nå med en mer moderne og dempet stil. Den er blitt enda mer «spiselig».

Audi A7 Sportback kommer i ny generasjon. (Alle foto: Audi)
Audi A7 Sportback kommer i ny generasjon. (Alle foto: Audi)

Blant designgrepene finner vi smale lykter, singelgrill og svære luftinntak foran, og en litt mindre dominant hekk i forhold til forgjengeren.

Saken fortsetter under Annonsen

Audi putter også hybridteknologi i denne, kalt mild hybrid system (MHEV). Dette er et kompleks 48 volts elektrisk system som slår inn under kjøring.

Lanseringsmodellen har en 3.0 V6 TFSI turbomotor på 340 hestekrefter og et dreiemoment på 500 Nm, og gjør unna 0-100 km/t på 5,3 sekunder. Toppfarten er som vanlig begrenset til 250 km/t, og CO2-utslippet er satt til 154 g/km.

Men Audi vil selvsagt komme andre motoralternativer også etter lanseringen, deriblant en firesylindret utgave.

På innsiden får A7 systemet Audi kaller MMI. Dette er et touchsystem som erstatter de gamle knappene, og vi finner to store touch-skjermer i modellen. De har også lagt inn head-up-display og virtual cockpit.

Og de har også puttet inn autonome egenskaper. A7 parkerer seg selv, faktisk så mye at du kan gå ut av bilen og la den parkere seg selv via en app. Toppmodellen har faktisk fem radarsensorer, fem kameraer og 12 ultrasoniske sensorer og laserscannere for å gjøre dette best mulig.

Det er et vell av andre løsninger i A7, deriblant dynamisk styring på alle hjulene og ventilerte og masserende framseter.

Du lurte kanskje på bagasjeplassen? Med denne kan du trygt ta familien med på en bilferie. Bagasjerommet er på 535 liter, og ved å felle ned setene spretter dette opp til 1.390 liter.

Det burde holde til det meste.

Se video av den nye A7 Sportback øverst i saken.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,802FansLik
60FølgereFølg
77FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker