Hjem / Motorsport / Nordmann går fra Skoda til Citroën
Ole Christian Veiby (t.h.) og Stig Rune Skjærmoen forlater Skoda, og neste stopp blir Citroën. (Begge foto: Skoda)
Ole Christian Veiby (t.h.) og Stig Rune Skjærmoen forlater Skoda, og neste stopp blir Citroën. (Begge foto: Skoda)

Nordmann går fra Skoda til Citroën

Ole Christian Veiby og kartleser Stig Rune Skjærmoen forlater Skoda med umiddelbar virkning, og blir nå å finne i Citroën.

Veiby og Skjærmoen signerte for Skoda i desember i fjor, og var en del av den offisielle juniorsatsingen som kjører WRC 2-klassen i rally-VM. Men ting har åpenbart ikke gått som forventet, og nå skiller de lag.

Annonse

‒ Vi skal nå gå igjennom motorsportstrategien for 2019. Basert på dette, så vil Ole Christian Veiby og Stig Rune Skjærmoen forlate laget, sier Skodas sjef for motorsport, Michal Hrabanek.

Duoens beste resultat i 2018 er en 2. plass i Rally Italia og en 3. plass i Rally Sverige. Veibys høydepunkt så langt i karrieren er en seier i Rally Polen i 2017. Fire av de fem førerne foran den norske duoen i VM-sammendraget kjører Skoda, så det er åpenbart vanskelig å få en skikkelig mulighet.

Sjefen hevder uansett at han er fornøyd med samarbeidet.

‒ Jeg vil takke dem begge for det de har bidratt under vår suksessfulle 2018-sesong, og jeg ønsker dem lykke til i framtiden.

Annonse

Og den innebærer for Veiby å kjøre det sagnomsuste laget Citroën Total, laget som også Mads Østberg er en del av. Det er også identisk med laget som Sébastien Loeb kjørte for og tok elleville ni strake VM-titler.

Veiby bekrefter selv på egen hjemmeside at han skal kjøre VM-rundene Wales Rally og Rally Spania for Citroën.

‒ For tre år siden ble jeg nummer to totalt i JWRC (juniorklassen) med en Citroën DS3 R3T, så jeg har gode minner knyttet til Citroën. Jeg ser fram til å jobbe med Citroën igjen, og er veldig fornøyd at denne muligheten dukket opp. Jeg kan ikke vente på å få testet bilen, og bli kjent med teamet, sier han.

Nå skal 22-åringen gjennomføre to testdager for å bli kjent med den nye bilen, en Citroën C3 R5. Klassen han skal kjøre i er den samme som hos Skoda, WRC 2.

‒ Jeg er sjanseløs på tittelen i WRC 2, så timingen er perfekt for å prøve noe nytt. En pallplass er innen rekkevidde, så det sikter jeg på, sier nordmannen.

Han blir dermed en del av laget til Østberg, som kjører i hovedklassen WRC med en enda sprekere C3 WRC. Østberg imponerte under Rally Finland, hvor han ble nummer to. Men det har gått litt tyngre i de to siste VM-rundene, og han brøt Rally Tyskland og ble nummer 23 i Rally Tyrkia sist helg etter å ha vært oppe på 3. plass i starten.

Østberg, som har kjørt seks av 10 VM-runder denne sesongen, er på 11. plass i VM-sammendraget. Den norske Hyundai-føreren Andreas Mikkelsen er nummer seks, mens hans lagkamerat Thierry Neuville leder når det gjenstår tre runder.

Neste VM-runde er Rally Wales som kjøres i begynnelsen av oktober.

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Det skal mye til for at Kimi Räikkönen smiler. Det faktum at han er klodens raskeste rundt en racerbane holder ikke. (Foto: Ferrari)

Kimi ble klodens raskeste fører

Formel 1-fører Kimi Räikkönen ble lørdag det raskeste mennesket rundt en racerbane, mens Johan Kristoffersson …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *