Hjem / Nyheter / Nå får Norge en Raptor-pickup
Ford kommer nå med en muskelvariant av pickup-modellen Ranger, Raptor. (Alle foto: Ford)
Ford kommer nå med en muskelvariant av pickup-modellen Ranger, Raptor. (Alle foto: Ford)

Nå får Norge en Raptor-pickup

Ford Norge tar inn en tredje pickup-modell fra 2019, toppmodellen Ranger Raptor. Se video og bilder.

USA er pickup-landet framfor noen, og det er kun en konge på haugen der borte. Nemlig Ford F-150. Faktisk er F-serien til Ford ansett som historiens nest mest solgte bil, kun slått av Toyota Corolla. De to er også de mestselgende så langt i år, ifølge Focus2Move.

Annonse

Ford F-150 kommer ikke uventet i diverse versjoner, og vi finner også en Raptor-modell ‒ rovfuglen blant pickupene. F-150 Raptor har en 3,5-liters V6 twinturbo på 450 hestekrefter, og er litt av et beist.

Men F-serien selges ikke i Europa ‒ til det er den for tørst og for diger.

Her selges den litt mindre pickup-modellen Ranger, og per i dag er det to varianter i Norge ‒ standardmodellen Ranger og Ranger Delta.

Nå økes familien til tre, og det med en Raptor-variant. Men glem V6 og 450 hestekrefter.

Ranger Raptor er en litt mindre rovfugl, men den bør flytte på seg den og. Modellen som ble lansert på en spillmesse i Köln nylig har en 2-liters EcoBlue dieselmotor som leverer 213 hestekrefter og et dreiemoment på hele 500 Nm, og er koblet sammen med en ny 10-trinns automatgirkasse.

Annonse

Selv om det er en junior i forhold til F-150 Raptor, er Per Gunnar Berg i Ford Norge klar på at dette er en skikkelig tøffing.

‒ Glem alt du tror du vet om pickuper. Nye Ranger Raptor tilhører en helt annen divisjon. Dette er en fullblods Performance-modell som leverer ekstrem ytelse samtidig som den hjelper deg med å få jobben gjort, selv med de råeste utfordringer, sier den administrerende direktøren.

Så hvor tøff er egentlig Ranger Raptor? Vel, ganske så ekstrem, ifølge den nye videoen Ford har publisert. Sjekk selv:

Det er ikke bare motoren som skiller Raptor fra de to andre modellene. Chassiset er utviklet av Ford Performance, og er laget av høyfast lavlegert stål for å tåle enda mer juling når den kjøres i ulendt terreng.

Også Raptors hjuloppheng er utviklet for å håndtere et røft terreng i en høyere hastighet enn de to andre, mens både kontrollen over bilen og komforten forblir uendret.

På toppen av dette har Raptor fått ekstra beskyttelse under motor og drivverk. Muskelvarianten har den samme beskyttelsen som den vanlige Ranger, men i tillegg finner vi en 2,3 millimeter plate av høyfast stål som skal hindre skader ved kjøring i tøft terreng.

Litt arv fra F-150 Raptor har den også.

En ny og mer aggressiv grill er inspirert av den amerikanske modellen, mens en rammemontert frontstøtfanger kommer med tåkelys.

På innsiden har de forsterket setene, og rundt i kupéen er det utstrakt bruk av blå sømmer og lærdetaljer. Ford har også gitt modellen manuelle girhendler i magnesium, og et ratt med den særegne Raptor-logoen viser at du kjører en pickup litt utenom det vanlige.

Ranger Raptor kommer også med det Ford kaller «Terrain Management System», og som inkluderer 6 kjøremoduser: Normal, sport, gress/grus/snø, gjørme/sand, stein og Baja. Det siste er oppkalt etter det tøffe Baja-rallyet hvor bilene virkelig får juling, og setter bilen optimalt opp for tøff terrengkjøring.

Ford Norge opplyser at Raptor kommer med en rekke førerassistenter, inkludert veltestabilisatorfunksjon, tilhengerstabilisator, bakkestartassistent og nedoverbakkeassistent.

Den får også Fords SYNC 3-system, hvor det er mulig å styre både lyd, navigasjon og tilkoblede smarttelefoner med norsk tale, og det er også en berøringsskjerm på 8 tommer i bilen.

Via den er det mulig å aktivere en satellittnavigasjonsteknologi om du befinner deg langt ute i terrenget, og som inkluderer et system som viser hvilken rute du har kjørt. Smart om du er i ukjent terreng.

Men hvorfor ble Ford Ranger Raptor lansert på en spillmesse?

Jo, Ranger Raptor vil debutere i det nye bildataspillet Forza Horizon 4 som kommer senere i år, og det spillet ble vist fram for første gang under Gamescom-messen i Köln.

Selve bilen kommer til Norge til neste år, og prisen er fortsatt ukjent.

Her er bilder av den nye Ford Ranger Raptor:

Følg bil24 på Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Toyota viser endelig fram en ny Supra. (Alle foto: Toyota)

Endelig, her er nye Toyota Supra

Toyota puster nytt liv i den raske og sportslige Supra-modellen. Se bilder og video. Det …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *