Hjem Nyheter Nå skal bilen være hvit

Nå skal bilen være hvit

Om du liker å følge fargetrendene bør den neste bilen være hvit.

I fjor gjennomførte Nissan en stor fargestudie, og denne konkluderte med at hele 86 prosent av oss kjørte rundt i biler med «feil» farge.

For noen hevder faktisk at fargen på bilen reflekterer eierens personlighet, og det er som kjent et salig virvar av farger å velge mellom. Om det faktisk er tilfelle er det altså svært lett å tråkke feil.

Se for eksempel på lille Nissan Micra, en bil man skulle tro kom i toppen fem forskjellige farger. Men så feil kan man altså ta, for sjekk dette fargekartet:

Saken fortsetter under Annonsen

Mange bryr seg som kjent om fargetrender, og disse følger vanligvis sosiale trender som digitalisering og individualisering, som igjen påvirker de personlige preferansene.

Det finnes hundrevis av fargenyanser i bilindustrien, og for eksempel kommer grå i hele 110 variasjoner og blå i utrolige 140 nyanser. Så bare for de to fargene er det 250 kombinasjoner å velge mellom ‒ hjelp!

Men det er heldigvis mulig å dele fargene opp i hovedgrupper, noe Basf har gjort når de nå har sjekket fargetrenden på bilene verden over.

Globalt er det fire fager som stikker seg ut, hvit, sort, grå og sølv. Disse dekker faktisk hele 80 prosent av samtlige biler, så kjører du en slik farget bil befinner du deg godt innenfor trendområdet.

Men skal du være blant trendsetterne er det en farge som peker seg ut.

Her viser nemlig undersøkelsen til Basf at hele 31 prosent av nybilene i Europa i fjor var hvite, altså nesten hver tredje bil.

Grå kniper andreplassen med 19 prosent, mens sort er tredjevalget med 18 prosent.

Hvit stikker seg enda mer ut globalt sett.

Her viser regnskapet at hvit ble valgt i 41 prosent av tilfellene, mens 16 prosent av bilene var sortlakkert og 13 prosent grå.

Så hva da med de kromatiske fargene?

Jo, da er det kun to farger som gjelder her i Europa, blå og rød. De gode gamle bilfargene som gul og grønn er eksempelvis helt nede på 1 prosent, så om du vil stikke deg ut er det bare å velge en slik farge.

Vi ser også titt og ofte biler med todelte farger, og bilindustrien finner stadig på nye måter å lakkere bilene på.

Slik som denne Nissan GT-R50 som har fått en kombinasjon av blått og gull. Kult, eller?

‒ Landskapet for effekter i billakkering utvikler seg konstant, og formes av nye og inspirerende idéer, sier Mark Gutjahr, leder av fargedesignavdeligen for biler i Basf.

Det som er populært i dag, trenger altså ikke å være det i morgen.

Her er listen over bilfargene på nybiler i Europa:

  • 31 prosent: Hvit
  • 19 prosent: Grå
  • 18 prosent: Sort
  • 11 prosent: Blå
  • 10 prosent: Sølv
  • 6 prosent: Rød
  • 2 prosent: Brun
  • 1 prosent: Oransje
  • 1 prosent: Gul
  • 1 prosent: Grønn

I Nissans fargeundersøkelse fra i fjor fikk de svar fra 5.000 personer fordelt over hele Europa, og av disse oppga 53 prosent at fargen faktisk hadde innvirkning på bilen de til slutt valgte.

Av de igjen gikk over halvparten for sin egen favorittfarge.

Skal vi gjette på at flertallet er glad i hvitt?

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,558FansLik
48FølgereFølg
75FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse