Hjem / Nyheter / Mercedes lager A-klasse i Ungarn
Mercedes produserer nye A-klasse på fabrikken i Ungarn. (Begge foto: Mercedes)
Mercedes produserer nye A-klasse på fabrikken i Ungarn. (Begge foto: Mercedes)

Mercedes lager A-klasse i Ungarn

For første gang produserer Mercedes A-klasse-modeller på fabrikken i Ungarn.

Det er allerede klart at billigmodellen til Mercedes lages ved hovedfabrikken i tyske Rastatt, som har produsert modeller siden 1992. Nå viser det seg at A-klassen også produseres ved fabrikken i Kecskemét, som ligger 90 kilometer sør for Budapest.


Produksjonen ved de to fabrikkene startet kun for noen uker siden.

Fabrikken i Ungarn har produsert Mercedes-modeller siden 2012, og den gang var det B-klassen som rullet ut av lokalene. Året etter startet de å produsere den kompakte coupén CLA, og i 2015 CLA Shooting Brake. Begge de to modellene lages eksklusivt i Ungarn, og dekker altså behovet verden over.

A-klassen er den billigste modellen til Mercedes, og dermed også den som selges mest av. Fjerde generasjonen overtar stafettpinnen fra modellen som kom i 2012, og skal produseres ved fem fabrikker på tre kontinenter.

Nå som produksjonen har startet i Ungarn venter Finland som neste land, mer eksakt Uusikaupunki ikke så langt fra Åbo sørvest i landet. Der samarbeider Mercedes med Valmet Automotive.

A-klassen blir det nyeste medlemmet i kompaktfamilien til Mercedes, som også består av B-klassen, CLA, CLA Shooting Brake og GLA. Det kommer også en A-klasse sedan som er spesiallaget for det kinesiske markedet, så dermed er den kompakte familien oppe i seks modeller.

Tyskerne fokuserer mye på digitale og førerløse løsninger med den nye A-klassen, og de har også oppdatert produksjonen rundt den nye modellen. Fabrikken i Kecskemét er utvidet med 99.000 kvadratmeter, og Mercedes har også fornyet de eksisterende lokalene der.

Den nye A-klassen nærmere seg også de langt dyrere modellene til Mercedes på utstyrsnivået, og får blant annet det nye multimediesystemet MBUX som du også kan gi stemmekommandoer til. Av førerassistenter kan vi nevne sensorer som registrerer hva som skjer opp til 500 meter lenger framme, mens bremseassistenten hjelper til i trafikk med langsomme, stoppende eller stasjonære biler.

Men det er altså mye mer i den nye A-klassen, og her viser Mercedes fram nye løsninger rundt trådløse tilkoblinger:

A-klassen går altså inn i en ny generasjon, og det betyr også at designet er oppdatert. Ny sportsligere grill, lavere front og smale lykter er det mest åpenbare vi ser ut av den nye retningen nå A-klassen tar.

Slik ser den ut:

Ved salgsstart er tre versjoner tilgjengelig ‒ A 180 d, A 200 og A 250, og den billigste starter på 341.100 kroner. Storesøsteren A 250 starter på 470.000 kroner i Norge.

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Lamborghini lanserer en ny racingserie som kombinerer asfalt og terrengkjøring, og en spesialversjon av Urus skal brukes. (Alle foto: Lamborghini)

Verdens villeste SUV

Lamborghini Urus er en av de aller mest ekstreme SUV-ene som er laget. Om det …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *