Annonse
Hjem Nyheter Mercedes inn i haike-app

Mercedes inn i haike-app

Det er ikke så greit å holde tritt med alle de nye tingene i bilverden. Men det å dele på kjøreturen er en av dem. Og Mercedes vil være med på laget.

Vi får sitere en (kanskje noe opplagt?) konklusjon fra en TØI-rapport: «Bildeling gir færre biler».

En som kanskje ikke først og fremst ønsker færre biler er Mercedes. Men de vil gjerne være med på det som skjer i framtiden, og det å dele på biler under kjøring er en av tingene som kan slå an. Spesielt når vi vet hvilke køer det allerede er i de store metropolene.

I USA har en haike-app kalt Via klart å få et visst grep på markedet. Hver måned benytter flere enn én million haiketur-appen i de tre byene Washington, New York og Chicago.

Daimler har samarbeidet med Via siden 2015, og ser nå at utviklingen går riktig vei. Via har til sammen gjennomført over 50 millioner turer.

Saken fortsetter under Annonsen

Mercedes investerer nå 390 million kroner i et fellesforetak sammen med Via. I tillegg går Daimler Mobility Services inn som en strategisk investor.

Tyskerne sier i en uttalelse at Via har bygd opp et unikt system fra grunn av, og vil bruke Mercedes-Benz Vans i sin satsing.

‒ «På etterspørsel» kjøredeling tilbyr mange nye måter å gjøre bytrafikken effektiv, sier Volker Mornhinweg, sjef hos Mercedes-Benz Vans.

Selskapet har satt opp et europeisk hovedkontor i Amsterdam, og London blir den første byen som får appen i Europa. Flere vil deretter følge.

De vil også lisensiere ut teknologien til tredjeparter, som for eksempel lokale transporttilbydere.

Via er en slags videreutvikling av den drosjelignende appen Uber, og fungerer på lik linje med den omdiskuterte appen ved at du bestiller tur via appen. Forskjellen er at du deler bilen med flere som også har booket turer på samme rute som du. Bilen vil ankomme nærmeste kryss (altså ikke utenfor døra) til avtalt tidspunkt. Du blir deretter sluppet av i nærmeste kryss til endestasjonen.

Altså nærmest som en liten buss som kommer dit du er til det tidspunktet du vil.

Å dele bil er ikke noe nytt, og i Norge finnes det flere muligheter for å låne biler for korte perioder i de største byene. Disse må du kjøre selv, iallfall til slike delingsbiler kommer som selvkjørende.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,802FansLik
60FølgereFølg
77FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker