Annonse
Hjem Nyheter Mercedes GLB ‒ en kompakt 7-seter

Mercedes GLB ‒ en kompakt 7-seter

Mercedes har for lengst introdusert SUV-modellene GLA og GLC, og de har heller ikke glemt modellen mellom de to ‒ GLB.

April 2013 var litt av en måned for Mercedes. Da var det nemlig klart for Auto Shanghai, og tyskerne hadde tatt med seg en modell de var spente på ‒ den kompakte SUV-modellen GLA.

Denne kom i salg senere det året, og leveringene startet året etter.

Siden har salget av SUV-modeller fra Mercedes skutt i været, og i 2018 solgte de mer enn 820.000 slike og er den typen biler de selger mest av.

De tilbyr som kjent både en GLA og en GLC, henholdsvis A-klasse og C-klasse.

Saken fortsetter under Annonsen

Men B-klassen, som akkurat kom i oppgardert utgave, har blitt snytt for slike populære SUV-utgaver.

Produsenten selv sier at grunnen er at de har vært usikker på om det er plass til en slik kompakt modell, men har nå tenkt seg om lenge nok og konkludert.

Ikke overraskende har det vært litt for fristende med en potensiell ny besteselger, så under årets Auto Shanghai vil de vise fram konseptmodellen til kommende GLB.

GLA er 4,42 meter lang, mens GLC er 4,65 meter. GLB blir 4,63, så den er kun marginalt kortere enn storesøsteren og for eksempel kun noen centimeter mindre enn Audi Q5 på 4,66 meter.

Mercedes kaller den likevel en kompakt SUV, og for første gang i Mercdes-historien kommer en såpass liten bil med tre seterader.

De satser som mange andre på fleksible seteløsninger, slik at det er mulig å slå ned den bakre raden og flytte den midtre raden fram og tilbake alt ettersom hvor stor plass man trenger.

Tyskerne garderer altså så det holder med GLB, noe en akselavstand på hele 2.82 meter muliggjør.

Rent designmessig kan man selvsagt se de store linjene ut av konseptmodellen, men om du har satt sandwichen på tvers i halsen over snodige utvendige detaljer kan vi berolige deg.

Bilen i Shanghai skal vise en versjon som er spesialpreppet for ekspedisjoner, så dermed har den fått et ekstra robust ytre.

Vi regner med at den vanlige GLB faktisk ser ut som en… vanlig GL-modell.

Men som du kan se av de mange bildene helt nederst er ikke denne en sportslig coupélignende SUV- modell som vi ser så mange lager, men minner mer om disse ur-SUVene som faktisk ble laget for å trives ute i naturen.

Så skal du ha en SUV med Merce-stjernen som ser sportslig ut bør du gå for GLC Coupé, eller til og med GLA som også har disse runde populære linjene.

Under panseret på konseptmodellen til GLB finner vi en turbomatet 4-sylindret M 260, og den yter 224 hestekrefter og et dreiemoment på 350 Nm.

Dette kombineres med en 8-trinns DCT-kasse og firehjulsdrift med tre hovedmoduser. «Eco/Comfort» fordeler kraften mellom for- og bakhjulene 80:20, «Sport» 70:30, og i terrengmodus en balansert fordeling på 50:50.

I likhet med alle nye modeller fra Stuttgart-selskapet er også GLB utstyrt med multimedialøsningen MBUX, noe som innebærer en bred skjerm der det «gamle» instrumentpanelet en gang befant seg.

Om Mercedes følger tidsskjemaet GLA hadde i 2013 skal GLB altså i produksjon til høsten, og leveringene starte en gang i begynnelsen av neste år. Men om dette er tilfelle vet vi ikke i skrivende stund.

I tillegg til GLA, GLC og GLC Coupé tilbyr også Mercedes SUV-modellene GLE, GLE Coupé og GLS, hvor storesøsteren er et ganske så stort beist på 5,13 meter.

Her er flere bilder av GLB:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,802FansLik
60FølgereFølg
77FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker