Annonse
Hjem Nyheter Lincoln feirer 80 år med selvmordsdører

Lincoln feirer 80 år med selvmordsdører

I 1939 kom den første Lincoln Continental, og i 1961 skapte den igjen overskrifter da den kom med dører som åpnet seg begge veier. Nå har de hentet fram selvmordsdørene nok en gang.

Lincoln-folkene må ha vært noen kule typer. Ikke bare for at de kom opp med den digre Continental i 1939, men ikke minst for det de gjorde i 1961.

«Legg merke til dørene. Og legg merke til hvordan de åpnes. Fra senter, for å gjøre inngangen grasiøs».

Det var reklamen for den nye Continental i 1961, og slik dører er også kjent for kidnapperdører og selvmordsdører. Kjært barn har som kjent mange navn.

I 2019 er det altså 80 år siden Continental kom, og det akter Lincoln å markere.

Saken fortsetter under Annonsen

Så hils på bilen ned et, tja, ikke så kult navn; Lincoln Continental 80th Anniversary Coach Door Edition. Jepp, det er faktisk det den heter.

Coach Door betyr altså selvmordsdører, og smart nok skal Lincoln kun lage 80 eksemplarer av det som blir en 2020-modellen som blir satt sammen i 2019. Hver av bilene blir også nummererte, og når de svære dørene åpnes vil det dermed være mulig å se hvilket nummer i rekken du graiøst stiger ut av.

Bilen er lenger enn den originale for å få plass til dørene, som kan åpnes i 90 grader. Så det bør være mulig å komme inn og ut av denne på en elegant måte for de aller fleste.

Og ja, dørene er selvsagt elektrisk slikt at de glir inn og ut med kun med et lite svoooosj.

Lincoln er altså luksusmerket til Ford, og er ikke akkurat det aller mest kjente merket her i Norge. Men produsenten har faktisk en rekke modeller, og tilbyr både hybrider (MKZ) og flere SUV-modeller.

Lincolns Continental er utstyrt med en 3-liters twin-turbo V6 med hele 400 hestekrefter, og det er blant annet mulig å stille setene på 30 forskjellige måter slik at du også skal sitte perfekt.

Men vi nøyer oss med å se på den.

Og her er flere bilder:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

1,636FansLik
54FølgereFølg
76FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker