Annonse
Hjem Nyheter Lego bygde en fullskala Bugatti Chiron ‒ og den er kjørbar!

Lego bygde en fullskala Bugatti Chiron ‒ og den er kjørbar!

Drømmer du om en Bugatti Chiron men mangler sånn cirka 40 millioner kroner? Da kan du jo bygge en selv. Se video.

Bugatti Chiron er bilen med stor B. Dette monsteret skrev seg inn i Guinness rekordbok som verdens raskeste bil da den kom, men ‒ dessverre ‒ er den utilgjengelig for 99,99 prosent av oss.

Ikke fordi den er sjelden, for det ligger slike biler til salgs på bruktmarkedet. Men ambisjonene om å eie en slik bil stopper når vi logger oss inn i nettbanken.

Sjekker vi mobile.de, den store tyske brukbilsiden, dukker det i skrivende stund opp sju Chiron til salgs. Vel og bra.

Problemet er at den billigste starter på 33 millioner, og da snakker vi altså før norske avgifter. Så selv ikke to toppremier i lotto holder for å kunne kjøpe en slik bil.

Saken fortsetter under Annonsen

Men ikke frykt, for nå finnes det nemlig en løsning. Det positive er prisen, det negative er det innebærer mer enn 1 millioner Lego-deler og en toppfart som er begrenset til 20 km/t. Bruksanvisningen tør vi ikke en gang å tenke på.

Det er designteamet til Lego Technic som gikk i gang med den formidable oppgaven av å sette sammen en fullskala Bugatti Chiron som også kan kjøres.

De laget først en mal ved å sette sammen en Chiron i størrelsen 1:8, noe som sikkert ikke var en veldig stor utfordring for spesialistene.

Men hvordan i alle dager skulle de klare å lage en fullskala modell som det også var mulig å kjøre?

Dette innebar ikke mindre enn over 1 millioner deler, 339 forskjellige typer av Lego Technic-elementer, 13.000 arbeidstimer, 2.304 motorer og 4.032 gir.

Dette er ganske så utrolig en legovariant av superbilen Bugatti Chiron. (Foto: Lego)
Dette er ganske så utrolig en legovariant av superbilen Bugatti Chiron. (Foto: Lego)

Etter måneder med testing og feiling, kunne de endelig ta med bilen ut på Ehra Lessien-testbanen utenfor Wolfsburg i Tyskland ‒ ja, der Bugatti også testet sin Chiron.

Dit hadde også Andy Wallace funnet veien. Han er en rutinert racerfører, og ikke minst testfører hos Bugatti. Det var han som testet Chiron da Bugatti utviklet den bilen.

‒ Jeg ble umiddelbart imponert da jeg så Lego-Chiron, sier han.

‒ Modellen er så nøyaktig laget, og de har ikke oversett noen detaljer. Faktisk, når jeg sto 20 meter fra bilen, var det ikke en gang åpenbart at dette var en Lego-modell. Jeg kan ikke en gang forestille meg hvor mye jobb de har lagt ned i å lage en slik modell, sier han.

Og den var virkelig kjørbar.

‒ Å kjøre Lego-Chiron var en stor opplevelse, og jeg storkoste meg. Tilbake i tiden kunne jeg aldri ha drømt om å kjøre en ekte Lego-bil!

Selv om de ser ganske så like ut, iallfall på avstand, så er det litt som skiller en Lego-Chiron og en ekte Chiron.

Lego-varianten som veier 1.500 kilo genererer 5,3 hestekrefter og et estimert dreiemoment på 92 Nm, og med plass til to personer når den en toppfart på 20 km/t.

Den ekte Chiron har 1.500 hestekrefter, et dreiemoment på 1.600 Nm og en toppfart på 420 km/t.

Men begge er uansett like imponerende.

Her kan du se Wallace kjøre Lego-bilen:

Følg bil24 på Facebook

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,647FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker