Annonse
Hjem Nyheter Legendens favorittbil tildelt prestigepris

Legendens favorittbil tildelt prestigepris

Ikke bare er han en levende legende innen formel 1, han er også en av de største innen motorsporten. Og hans favorittbil er en Jaguar E-Type.

Concours of Elegance er fransk og betyr «skjønnhetskonkurranse», og er da også verdens vakreste bilutstilling. Vi finner utstillingen over hele verden, og det arrangeres en mengde slike i året.

Men kongen, eller skal vi si dronningen, av dem alle har blitt den i Storbritannia. Den ble etablert som en hyllest til dronningmorens diamantjubileum i 2012, og har fortsatt sin seiersgang etter det.

Bilutstillingen samler de vakreste, mest eksklusive og dyreste bilene som verden har sett. Rett og slett en unik samling klassiske biler som ingen andre kan vise til.

Nytt for årets utstilling som ble avviklet i helga var «årets bil»-pris. Sponsoren, Bridge of Weir (produserer lær til biler), plukket ut ti personer som hver skulle nominere en bil. Deretter skulle de besøkende stemme blant de ti bilene.

Saken fortsetter under Annonsen

Og det var ikke hvem som helst som plukket ut kandidatene. Andy Palmer (Aston Martin-president), Ian Callum (designsjef Jaguar), Marino Franchitti (racingfører) og Peter Horbury (Geely-president) var noen av dem.

Og ikke minst sir Jackie Stewart. Den flyvende skotte.

Stewart er en helstøpt legende innen motorsporten. Han ble verdensmester i formel 1 tre ganger og eide formel 1-laget Stewart Grand Prix. Det laget er faktisk utgangspunktet for det laget som Red Bull til slutt endte opp med å kjøpe i 2005.

Det er med andre ord ikke tilfeldig at vi finner «sir» foran navnet hans.

Som alle andre har også Stewart en bil han syns er vakrere enn alle de andre. Ikke overraskende finner vi den blant de britiske klassikerne. Og vi snakker om Jaguar E-Type 1960-modellen.

‒ Uten tvil den vakreste bilen som noensinne har vært masseprodusert. Helt siden den kom har den for alltid forandret bildesignet og industrien, sier Stewart.

Og tror du ikke Stewart er du kanskje mer tilbøyelig å stole på Enzo Ferrari, grunnleggeren av den steilende hingsten?

Han utbrøt følgende da han så bilen for første gang: «Dette er den vakrest bilen som noen gang er laget.»

Majoriteten av de som besøkte Concours of Elegance var da også enig med de to. E-Typen ble stemt som den vakreste, selv om valget må ha vært vanskelig. For dette var bilene E-Type slo:

Ferrari 365 GTB/4 Daytona (1968), Aston Martin V8 Vantage (1980), Mini (1959), Lancia Stratos (1974), Jaguar Mk VII (1950), Austin-Healey Sprite (1966), Porsche 928 (1979), Porsche 356 (1957) og Porsche 911/993 RS (1995).

På en så stor utstilling som Concours of Elegance med flere tusen biler ble det selvsagt delt ut flere priser. Og vi går som kjent ikke av veien for å vise fram en vakker bil. Som for eksempel (trekk pusten, denne er vanskelig) Alfa Romeo 6C 3000 CM Pininfarina Superflow IV fra 1960.

Den fikk ikke noe pris for enkleste navn, men prisen for «best i show».

Skjønnhet fra Italia. Alfa Romeo 6C 3000 CM Pininfarina Superflow IV fra 1960.
Skjønnhet fra Italia. Alfa Romeo 6C 3000 CM Pininfarina Superflow IV fra 1960.

Men tilbake til valget av E-Type. Vi innrømmer at bildet øverst ikke gir det beste inntrykket, så vi slenger på en videoen som viser når Jaguar blåser liv i en Jaguar E-Type.

Etter å ha sett den er det kanskje ikke så vanskelig å skjønne valget likevel…

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,645FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker