Hjem / Nyheter / Lager Polestar-versjon av 60-serien
Den kommende S60 får også Polestar-merket. (Foto: Volvo)
Den kommende S60 får også Polestar-merket. (Foto: Volvo)

Lager Polestar-versjon av 60-serien

En uke før Volvo kommer med den aller første USA-bygde bilen annonserer de at den nye 60-serien også kommer som Polestar-versjon.

I 2015 annonserte bilprodusenten at de skal bygge sin første fabrikk i USA, nærmere bestemt i Charleston, South Carolina. Den opprinnelige planen lød på å investere 3,9 milliarder kroner i produksjonslokalene og ansette 2.000 medarbeidere, men allerede før den har åpnet er det klart at skal disse tallene kan bli doblet inn mot 2021.


På tre år har nemlig verden forandret seg for Volvo, som ruller fram i verden som aldri før ‒ mye takket være drahjelpen de får av de kinesiske eierne Geely.

Svenskene og kineserne har også skilt ut sin tidligere ytelsesavdeling, Polestar, som nå skal lage modeller under eget merkenavn. Hybriden Polestar 1 kommer neste år, før Polestar retter fokus fullt og helt på elbiler med Polestar 2.

Men Volvo har ikke skilt seg helt fra Polestar, og en uke før den nye S60 blir avduket i Charleston er det klart at den også kommer som Polestar-versjon.

Den har fått navnet Polestar Engineered, og er spesielt utviklet for bilene i 60-serien med T8 Twin Engine plug-in hybrid.

– Elektriske biler er vår framtid. I dag starter en ny æra av elektrifiserte Volvo-modeller som er forbedret takket være Polestars performance-kompetanse. Denne strategien springer ut fra vår felles tro på en elektrisk framtid for bilindustrien, sier Håkan Samuelsson, administrerende direktør i Volvo Cars.

Polestar har brukt sin ekspertise på å forbedre originalversjonens hjul, bremser, oppheng, girkasse og motorens styringsenhet.

Styringsenheten er ytterligere finjustert, slik at den går fra 400 hestekrefter og et dreiemoment på 640 Nm til 415 hestekrefter og 670 Nm. Motoren vil også jobbe bedre, noe som gir forbedret forbruk og dermed mindre utslipp.

‒ Den nye S60 T8 Polestar Engineered er en elektrifisert bil som gjør det du vil at den skal gjøre, sier Henrik Green, visepresident hos utviklingsavdelingen til Volvo.

‒ Alle komponentene har blitt finjustert til å jobbe sammen, noe som gir en responsiv og spennende opplevelse.  

Nye S60 er en sportslig sedan, og Polestar Engineered blir toppmodellen foran R Design-modellene. Polestar Engineered kommer også med versjoner av V60 og XC60 fra neste år, men da i et begrenset antall globalt gjennom Volvo-forhandlere og Care by Volvo, selskapets egen abonnementsløsning.

En fullskala produksjon av den nye S60 skal etter planen starte i fjerde kvartal i år, og fabrikken i USA skal etter planen også begynne å produsere XC90 i 2021.

Her er flere bilder av Polestar-versjonen:

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Lamborghini lanserer en ny racingserie som kombinerer asfalt og terrengkjøring, og en spesialversjon av Urus skal brukes. (Alle foto: Lamborghini)

Verdens villeste SUV

Lamborghini Urus er en av de aller mest ekstreme SUV-ene som er laget. Om det …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *