Annonse
Hjem Elbiler Kona får mer fart på hjemmeladingen

Kona får mer fart på hjemmeladingen

Selv om Hyundai Kona electric er en ganske så ny bil, blir den allerde nå oppgradert. Men de som allerede står i kø får den bilen de har bestilt.

Aldri før i bilens historie har modellene blitt så raskt utdaterte som i dag, noe som fører til hyppige oppdateringer. Bakgrunnen er den rivende teknologiske utvikling, og produsentene risikerer både å komme i situasjoner hvor deres dyreste modeller har mindre teknologi enn deres billige modell og at konkurrentene får et forsprang.

Løsningen blir dermed å oppdatere modellene hyppigere, og vinnerne blir selvsagt oss forbrukere.

Hyundai er ikke noe unntak, og understreker dette med den nye Kona electric. Elbilen kom i fjor, men blir allerede oppdatert nå.

Kona er ikke noe dårlig bil i utgangspunktet, noe også et salg på 1.392 biler så langt i år viser. Den er Norges 6. mest populære modell, for en relativt rimelig pris (335.900 kr) kombinert med grei rekkevidde (449 km) har gjort den til en av bestselgerne her hjemme.

Saken fortsetter under Annonsen

Men dette stopper altså ikke Hyundai fra å oppdatere den.

Den kanskje aller viktigste nyheten i 2020-utgaven er at den får en trefase 11 kW ombord-lader som erstatter dagens 7,2 kW-enfas, noe som betyr raskere hjemmelading.

Ifølge Hyundai skal dette redusere ladetiden med opptil 23 prosent, fra minimum 9:35 timer til minimum 7:25 timer.

Og raskere lading liker jo alle.

Men det er ikke alt.

I likhet med den nylig oppdaterte Hyundai Ioniq får også Hyundais helt nye infortainment med 10,25 tommer skjerm og full støtte for telemetri med Blue Link og eCall.

Blue Link åpner for styring av funksjoner som klimaanlegg og dørlåser fra smarttelefonen, samt å starte og slå av motoren. Via appen er det også mulig å sjekke batteristatusen, styre lading og eventuelle planlagte ladeperioder.

De bilene med navigasjon får også det Hyundai kaller Live, hvor man får tilgang til informasjon om ting som ladepunkter og ladestasjoner, trafikk, fotobokser og parkering.

Systemet kommer også med støtte for både Android Auto og Apple CarPlay, samt multi-bluetooth hvor flere telefoner kan være tilkoblet samtidig.

Baksiden av alt dette er at bilen kommer til å få et prishopp, men hvor mye vet foreløpig ikke Hyundai Norge.

Importøren sier også at de som allerede har lagt inn ordre på en Kona electric i utgangspunktet får den modellen de har bestilt, og at mer informasjon og priser kommer til sommeren.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,802FansLik
60FølgereFølg
77FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker