Annonse
Hjem Nyheter Jepp, en elektrisk Postmann Pat-bil

Jepp, en elektrisk Postmann Pat-bil

Hvor er den svarte og hviten katten?

Verdens mest berømte postbil er utvilsomt den som rattes av postmannen Pat, en rød og svært så firkantet kassebil. Dette er altså i tegneserieverden, men det finnes ekte biler som minner om bilen med Pat1-skiltet.

Det britiske postvesenet har for eksempel brukt Bedford HA for å levere ut sin post, en bil som kan minne om «Pat1». En annen modell som kan ha vært til inspirasjon for skaperne er Lambretta William Voiturette, som er enda mer lik den postmannen Pat ratter rundt på sine turer.

Inspirasjonen fungerer åpenbart også andre veien.

For det er ingen tvil om at tankene raskt går til Pat1 når man ser den nyeste modellen til Renault, EZ-Flex.

Saken fortsetter under Annonsen

Slik ser nemlig den ut:

Svært så firkantet og med runde lykter. Jepp, en litt mer moderne utgave av Pat1.

Renault sier at 60 prosent av befolkningen vil bo i urbane strøk innen 2030, noe som betyr at man må tenke nytt når til kommer til mobilitet.

Og her kommer EZ-Flex inn.

Konseptbilen som er en elbil er ment for de som har en jobb lik Postmann Pat, nemlig å frakte varer og mye utstyr i byen.

Dette er en kompakt bil (3,86 meter lang, 1,65 m bred og 1,88 m høy), og lasterommet byr på 3 kubikkmeter med volum. De har også tenkt svingradius, som er viktig i urbane strøk, og denne trenger kun 4,5 meter for å snu.

Ettersom dette er et framtidskonsept har de puttet inn diverse teknologi som både skal spore bilen og gjøre varetransporten mer strømlinjeformet, og rekkevidden på 150 kilometer bør holde gjennom en arbeidsdag i bysentrene.

Renaults plan er å leie ut et dusin EZ-Flex til diverse håndverkere, selskaper og byer i Europa de neste to årene, og bilene er utstyrt med sensorer som samler inn diverse data rundt daglig bruk. Dette skal produsenten bruke til å danne seg et bedre bilde rundt behovet, og deretter spesialtilpasse den neste generasjonen.

Ifølge Renault vil volumet av vareleveringer firedobles innen 2050, og verden trenger nye løsninger for å møte en slik utfordring.

Svaret kan vi altså finne i en bil ganske så lik den Postmann Pat kjører rundt i, og det er jo en bil mange har hyggelig minner rundt.

Har noen forresten sett en svart og hvit katt?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,848FansLik
65FølgereFølg
80FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker