Hjem / Nyheter / Ioniq har draget på damene
Hyundai Ioniq har draget på damene. (Foto: Hyundai)
Hyundai Ioniq har draget på damene. (Foto: Hyundai)

Ioniq har draget på damene

«Kvinnenes årets bil» er den eneste bilprisen som deles ut som utelukkende består av kvinnelige jurymedlemmer. Av de drøyt 400 nominerte i årets pris stakk Hyundai Ioniq av med hovedprisen.

Juryen i Women’s World Car of the Year, forkortet WWCOTY, består av 25 erfarne kvinnelige motorjournalister fra 20 land, og toppremien «Supreme Award» henger naturligvis høyt.

Annonse

I år ble det en klar vinner i Hyundai Ioniq, «kinderegg-bilen». Den var den første modellen som kom med tre forskjellige drivlinjer, hybrid, plug-in hybrid og helelektrisk, og juryen dømte den etter alle tre variantene.

‒ Bilene som vinner de forskjellige kategoriene og «supreme» er valgt ut fra en demokratisk prosess, og fortjener virkelig det, sier sjef for utdelingen, australske Sandy Myhre.

420 biler ble vurdert, og deretter kuttet ned til 60. De 25 i juryen ga deretter bilene poeng i en hemmelig avstemning, og til slutt sto de igjen med en klar vinner i Hyundai Ioniq.

Ford Fiesta og BMW 5-serien kom nærmest den sørkoreanske modellen.

Ioniq har også vunnet en annen stor pris, nemlig «Professional Driver Car of the Year». Denne deles ut av det britiske magasinet Professional Driver, og er stemt fram av profesjonelle sjåfører og redaktører. Juryen på 100 personer kom altså fram til Ioniq som årets vinner i kategorien «Green Car of the Year».

Annonse

‒ Taxiindustrien er under press til å bruke renere kjøretøy, og Hyundai har alt dette dekket med både hybrid, plug-in og en elektrisk versjon av Ioniq. Den elektriske versjonen imponerte oss mest ‒ den er komfortabel og «glatt» og har helt klart nok rekkevidde for en urban sjåfør til å kjøre skiftet før den må lades, sier redaktør Mark Bursa.

Følg bil24.no på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Et tysk forbrukerråd etterlyser norske eiere for et gruppesøksmål mot Volkswagen. (Begge foto: VW)

Etterlyser 140.959 norske bilkjøpere

Et tysk forbrukerråd etterlyser nå norske bileiere som vil være med på et tysk gruppesøksmål …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *