Hjem / Nyheter / Huracán nummer 10.000 er grønn
En grønn Huracàn ble nummer 10.000. (Alle foto: Lamborghini)
En grønn Huracàn ble nummer 10.000. (Alle foto: Lamborghini)

Huracán nummer 10.000 er grønn

Det kan sies mye om Lamborghini Huracán, men at den er særlig miljøvennlig er ikke en av dem. Men Huracán nummer 10.000 er en grønn bil.

Vi vet at det blåser en grønn vind over bilindustrien, og de fleste sysler med elektriske løsninger for å få ned utslippene.

Annonse

Men det gjelder ikke Lamborghini.

De har akkurat rundet 10.000 biler av Huracán. Jubileumsbilen er bestilt av en kunde i Canada, og er inspirert av bilen som vant årets 24-timersløp Daytona 500 i GT3-klassen. Den bilen var lakkert i fargen Verde Mantis, som altså er grønn.

I «gamle» dager var altså en Lamborghini regnet som en eksklusiv bil som kun de aller heldigste fikk fatt i, men den tiden er altså over. Det tok Lamborghini fire år for å nå grensen på 10.000 biler for modellen Huracán, noe som i snitt blir 2.500 biler årlig.

I 2017 solgte Lamborghini totalt 3.815 biler, hvorav 2.642 var Huracán. Dette var 12 prosent flere enn i 2016, og salget er altså økende.

Annonse

Lambo lanserte sportsbilen tilbake i 2014, og V10-modellen kommer for tiden i seks forskjellige varianter.

Huracán Performante er en skikkelig råtass, og holder for tiden åtte banerekorder rundt om i verden.

Performante Spyder ble nylig lansert under Genève Motor Show, og er både i firehjulstrekk og tohjulstrekk både i coupé og Spyder-konfigurasjon.

Hurcán er også med i flere motorsportserier, blant annet i Super Trofeo hvor modellutgaven heter SuperTrofeo Huracan EVO.

Lamborghini opplever gode tider, og opplevde i 2017 et økende salg for sjuende året på rad. Og for første gang i historien passerte omsetningen én milliarder euro.

Framtiden er også spennende. De har nemlig en «super-SUV» på gang, Urus. Dette er virkelig en SUV med muskler, med en V8’er med twinturbo på 650 hestekrefter og et dreiemoment på 850 Nm. Den akselerer fra 0 til 100 km/t på 3,6 sekunder, og når en toppfart på 305 km/t. Og selvsagt har den firehjulsdrift. Så det er virkelig en super-SUV.

Men den er ikke grønn. Det er heller ikke Huracán nummer 10.000. Selv om den er det også.

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

En ny lynladestasjon er åpnet i Tyskland, og denne leverer 450 kW. (Foto: BMW)

100 km rekkevidde på under 3 minutter

BMW og Porsche har satt opp den aller første lynlade-stasjonen i prosjektet FastCharge, og her …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *