Hjem / Nyheter / Hondas første europeiske hybrid
Honda kommer for føørste gamng til Euroopa med en hybrid, 2018-modellen av CR-V. (Alle foto: Honda)
Honda kommer for føørste gamng til Euroopa med en hybrid, 2018-modellen av CR-V. (Alle foto: Honda)

Hondas første europeiske hybrid

Honda har sammen med Toyota og Hyundai laget hydrogenbiler. Og det har gått utover satsingen på elektriske biler. Men nå kommer de endelig med en hybrid på det europeiske markedet.

Det er en rekke bilnyheter som avdukes under Frankfurt Motor Show neste uke. Men få er vel så store som den Honda kommer med.

Annonse

De viser nemlig fram en ny Honda CR-V. Ikke så veldig stor nyhet akkurat det. Men legger vi til at det finnes en benevnelse som heter Hybrid etter modellnavnet blir det straks mer spennende.

SUV’en CR-V er ingen hvem som helst. Faktisk er den en av de aller mest solgte SUV’ene i verden, men skal Honda henge med i kappløpet må de tenke elektrisk. Noe de har innsett.

CR-V Hybrid Prototype blir den aller første Honda vist fram i Europa med eldrift. Den har som hybrid sier to motorer. En 2-liters VTEC bensinmotor samt en elmotor.

Prototypen har fått kjørevalgsystemet i-MMD (Intelligent Multi-Mode Drive), som automatisk velger mellom eldrift, hybriddrift og bensindrift under kjøringen. Føreren trenger dermed ikke å velge i forkant.

Annonse

Ren eldrift er selvforklarende, mens bensindrift også får hjelp av elmotoren når det trengs. Hybriden fungerer slik at bensinmotoren overfører kraft til den elektriske generatormotoren, som igjen overfører kraften til framdriftsmotoren. Overflødig kraft blir overført via generatormotoren og til batteripakken.

Den japanske produsenten vil også levere 2018-modellen av CR-V med en 1,5-liters VTEC turbomotor, men Honda skroter dieselvarianten i det europeiske markedet.

Honda er ikke helt ukjent med eldrift, og tilbyr blant annet Accord Hybrid. Men CR-V Hybrid blir den første i Europa.

For øvrig heter Hondas hydrogenmodell Clarity, og kom så tidlig som i 2008. I år er det også planlagt en elektrisk versjon av denne.

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Et tysk forbrukerråd etterlyser norske eiere for et gruppesøksmål mot Volkswagen. (Begge foto: VW)

Etterlyser 140.959 norske bilkjøpere

Et tysk forbrukerråd etterlyser nå norske bileiere som vil være med på et tysk gruppesøksmål …

Én kommentar

  1. Stein Henning

    Hva med Civic sedan hybrid, Insight og Jazz hybrid? Eller CR-Z? Litt bakgrunnssjekk før dere legger ut kanskje??

    Uansett – spennende!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *