Hjem / Nyheter / Her får Solberg finalen spolert av erkerivalen

Her får Solberg finalen spolert av erkerivalen

Årets første runde i rallycross-VM startet endte med et skikkelig smell for Petter Solberg, som til da hadde dominert World RX Katalonia. Se video.

Med tre heat-seire og to andreplasser var Solberg den store favoritten under søndagens finale i Barcelona, og Volkswagen-føreren sto også å beste startspor.

Annonse

Men den gamle erkerivalen Mattias Ekström, verdensmester i 2016, spolerte festen. Som videoen over viser kjempet de to om ledelsen inn mot første sving, før Audi-føreren plutselig svinger rett inn i nordmannens Polo R.

Solberg dundrer inn i en dekkstabel, og finalen tok slutt etter bare noen sekunder.

Begge to måtte forklare seg for dommerne, som endte opp med å gi svensken skylden. Ekström ble deretter diskvalifisert fra finalen, og Solbergs lagkamerat Johan Kristoffersson endte opp som vinner.

‒ Hva kan jeg si? Inn mot første sving var han noen centimeter foran på yttersiden, men jeg hadde min posisjon på innsiden. Så svingte han hardt inn i meg. Han sier at han ikke så meg, men da har han ikke et særlig godt syn, sa en skuffet Solberg.

‒ Jeg er bare glad det ikke var mur der, for alt skjedde så fort at jeg ikke rakk å reagere. Men det kostet meg en mulig seier, så det er skuffende.

Annonse

Under fjorårets siste løp kjempet de to en innbitt kamp om andreplassen i VM, og plass Ekström tok den etter å ha passert Solberg på utsiden av banen. Den gang «godkjente» juryen kjøringen. Det skjedde altså ikke i Katalonia.

‒ Jeg følte at jeg fikk en god start, og var foran Petter inn mot den første svingen. Så ble jeg truffet av Petter. Det var en liten krasj, men på bildene ser det verre ut på grunn av dekkbarrieren. Sving 1 her har gitt mye dramatikk opp gjennom årene, så å designe banen med å sette ut en slik dekkstabel skaper bare problemer. Jeg beklager uansett det som skjedde, sa Ekström.

PSRX fikk uansett en veldig god start på årets sesong. Kristoffersson stakk altså av med seieren, med Peugeot-fører Sebastien Loeb på andreplass og Ekströms norske lagkamerat Andreas Bakkerud på tredjeplass.

Sammenlagt leder den regjerende mesteren Johan Kristoffersson med sine 27 poeng, etterfulgt av Solberg med 24 poeng og Bakkerud med 20 poeng.

Neste VM-runde er i Portugal om knappe to uker.

‒ Generelt med meg, bilen og teamet har det vært en veldig god helg. Og de nye lagene er også veldig raske, så det kommer til å bli en tett kamp ‒ og det er fantastisk for sporten. Alt i alt har det vært en ekstremt positiv helg, og jeg ser virkelig fram til resten av sesongen, var meldingen fra Solberg.

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Brabus tar farvel med W463-generasjonen av G-klasse med en høyreist terrengkonge som ikke lar seg stoppe av noe. (Alle foto: Brabus)

En høyreist terrengkonge

Med denne terrengbølla er det ingenting som stopper deg på vei til hytta. Det er …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *