Annonse
Hjem Nyheter Her er ATV som måker snøen for deg

Her er ATV som måker snøen for deg

Honda utvikler en selvkjørende ATV som blant annet kan rydde snøen for deg. Se video.

Tilbake i januar viste Honda fram et kjøretøy de kalte Honda Autonomous Work Vehicle under den store teknologimessen CES i Las Vegas. Dette var en selvkjørende ATV laget av Hondas utviklingssenter i USA, og den japanske produsenten så for seg en rekke bruksområder for den smarte firehjulingen.

Nå er det snart klart for den neste CES-messen, og Honda har nok en gang med seg den selvkjørende ATV’en.

Håpet denne gang er at de skal klare å få tak i noen partnere, både økonomiske og teknologiske, slik at de faktisk kan få denne nyvinningen ferdig.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Vi har nå testet den i realistiske omgivelser for å demonstrere verdien og kapasiteten for denne unike maskinen, sier Pete Wendt hos Honda R&D Americas.

‒ Vi ser nå etter flere partnere slik at vi kan utvide den potensielle bruken for Autonomous Work Vehicle, legger han til.

Honda har kjørt en rekke store tester med den autonome ATV-modellen, og den har vært innom et svært solcelle-selskap i Nord-Carolina, en brannenhet som kjemper mot skogbranner i Colorado og en landbrukshøyskole i California.

Hos solcelle-selskapet var den utstyrt med en plenklipper og holdt vegetasjonen under kontroll, i Colorado ble den lastet full av utstyr og via «følg meg»-modusen fulgte den rett og slett etter brannfolkene inn i skogen, og på landbrukshøyskolen hjalp den til med innhøstingen.

Honda har allerede kommet veldig langt i utviklingen, og det er kun fantasien som setter stopp hva en slik kan brukes til. De tre testene er altså for kommersiell bruk, men den fungerer også til privat bruk.

For den skal altså kunne måke snøen helt av seg selv, og når sommeren kommer kan den få ansvaret for plenklippingen.

Ikke minst vil en slik automatisk ATV kunne hjelpe til under vanskelige redningsaksjoner, for eksempel på fjellet. Så det kan rett og slett bli en livredder.

Autonomous Work Vehicle er basert på ATV-chassis som Honda har utviklet i over 30 år, og prototypen har GPS og et sensorbaserte autonomt system som kan forsere tilnærmet alle terreng, men fungerer også godt i byen.

Det er også en drøss med konfigurasjonsmuligheter, slik jo de tre testene har vist.

Den er utstyrt den med tre forskjellige selvkjørende programmer som dekker det meste, og de er ganske så selvforklarende.

Vi nevnte «Følg meg» som gjør at den rett og slett følger etter noe eller noen. «Mønster» betyr åpenbart at den kjører i et bestemt mønster, og «A til B» er enkelt og greit å navigere seg fra start til mål.

Honda satser som de fleste andre store produsentene tungt på selvkjørende teknologi, og bare i USA er 1,7 millioner biler utstyrt med systemene Honda Sensing eller AcuraWatch som inkluderer førerassistenter og sikkerhetssystemer.

Den kommende CES-messen arrangeres i januar, og det er nok mange som håper at Honda finner enda flere partnere slik at de kan realisere planene.

For en ATV som måker unna snøen helt av seg selv er det garantert mange nordmenn som kan tenke seg.

Her kan du se den smarte firehjuling i aksjon sammen med de tøffe brannfolkene. Imponerende, ikke sant?

Følg bil24 på Facebook

Forrige artikkelDen ultimate Touareg
Neste artikkelEn høyreist terrengkonge

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,216FansLik
42FølgereFølg
74FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker