Hjem / Elbiler / Hei, et tredje produkt fra Tesla
Kanskje ikke noe rart at det tredje produktet Tesla lanserte gikk litt under radaren? (Foto: Tesla)
Kanskje ikke noe rart at det tredje produktet Tesla lanserte gikk litt under radaren? (Foto: Tesla)

Hei, et tredje produkt fra Tesla

Tesla har lagt bak seg et par hektiske uker. De lanserte først Tesla Semi, og deretter Tesla Roadster. Og et tredje produkt.

Tesla Semi, den elektriske trekkvognen til Tesla, kommer i to versjoner. En med en rekkevidde på rett under 500 kilometer, som har en utsalgspris i USA på rundt 1,2 millioner kroner. Langdistansevognen klarer 800 kilometer, og koster 1,45 millioner kroner på det amerikanske markedet. Tesla tilbyr også en spesialvariant som er kalt «Founders Series» som er de 1.000 første. Denne må amerikanerne ut med 1,6 millioner kroner for.

Annonse

Tesla Roadster skal bli verdens raskeste serieprodusert bil, og spinner fra 0 til 100 km/t på under 2 sekunder. Denne skal ha en rekkevidde på 1.000 kilometer, og koster 1,65 millioner kroner i USA. Også her er de 1.000 første spesialversjoner, og da må du ut med 2 millioner kroner.

Disse er derimot ikke klar før om noen år,

I samme slengen lanserte de et tredje produkt som du kan få tak i allerede nå og koster… jo, 365 kroner. Så hva i alle dager er det da?

Jo, de holder seg på en måte i samme sjanger. Nemlig en ladebank. Altså disse små «reisepluggene» som du kan lade opp mobilen, nettbrett og andre ting med. De er populært kalt «powerbank».

Og det er eksakt det Tesla har kalt sin ladebank ‒ PowerBank. Det er åpenbart ikke alltid nødvendig å finne opp kruttet igjen.

Annonse

Denne lille mobile batteripakken er formet som «supercharger»-monumentet utenfor hovedkontoret i California, og har mer til felles med bilene. Den inneholder nemlig en 18.650 celle, slike som alle batteripakkene til Tesla før Model 3 er bygd opp av. Disse batteripakkene inneholder selvsagt mange flere celler, og med Model 3 har de også utviklet celle-teknologien videre.

Men mens Tesla kan skryte på seg større rekkevidde enn de andre på bilene sine, kan de ikke det med PowerBank. Det har nemlig en kapasitet på 3.350mAh, noe som er langt bak de største som finnes. Et søk på prisjakt.no avslører at det er mulig å få slike helt opp i 26.800Ah til drøyt det dobbelte av Teslas-prisen.

3.350Ah holder til å lade opp mobilen et par ganger, noe som jo for så vidt er det man trenger.

Litt mer spesifikt er utgangen 5 volt og 1,5 ampere, noe som er rundt det samme som de fleste andre. Det finnes dog banker som lader opp mobilen din raskere enn dette også.

Det finnes altså nødladere som har betraktelig større kapasitet og som er raskere til omtrent samme pris, men eier du en Tesla spiller det vel mindre rolle.

Og så er den jo litt kul, er den ikke?

Følg bil24.no på Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Ami One Concept er en elektrisk mopedbil med toppfart på 45 km/t. (Alle foto: Citroën)

En elbil for 16-åringer

Citroën viser fram en elbil så liten at man kanskje ikke trenger sertifikat til å …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *