Hjem / Nyheter / Headhuntet Trump-folk for å gjøre denne til en bil

Headhuntet Trump-folk for å gjøre denne til en bil

Om du drømmer om å lage en bil som skaper arbeidsplasser og er så billig at alle har råd til den er det en ting du må huske på. Nemlig at det faktisk er en bil.

Elio Motors har en slik drøm. Deres drøm er en supergjerrig liten bil med tre hjul, aircondition, cruisekontroll og sikkerhetsutstyr som skal koste 57.000 kroner.

Annonse

Meningen er at prosjektet skal skape arbeidsplasser innenfor en noe skakkjørt amerikansk bilindustri.

De startet opp i 2009 da de overtok en gammel fabrikk fra GM, og har siden da jobbet med to ting.

Nemlig å lage prototyper og få inn finansiering. Og ikke nødvendigvis i den rekkefølgen.

Planen var å komme med de første bilene i 2012. Det gikk dårlig. Deretter har de utsatt tidspunktet hvert år, og nå er planen å komme med de første i 2018.

Pengene er dog et stort problem. I januar gikk de ut og sa at de trengte tre milliarder kroner for å finansiere produksjonen, noe som er et gigantisk tall når vi vet at de hadde rundt én million på bankkontoen i 2016. Sist selskapet opplyste om kassabeholdningen var 30. juni i år. Da hadde cashen krympet til 300.000 kroner.

Annonse

Til nå har de kommet med fem prototyper og tre produksjonsbiler, og har åpenbart jobbet hardt på produksjonssiden. Men de er altså i akutt pengenød.

Det finnes løsninger. Det er statlige finanseringslån for bilprodusenter som lager drivstoffgjerrige biler. Elio bruker cirka 0,33 liter per mil, så de innfrir enkelt det kravet.

Det er imidlertid et stort problem. Bilen har tre hjul og to seter.

Så kan den egentlig kalles en bil?

Ifølge den nasjonale trafikksikkerhetsadministrasjonen er den ikke det. Og da har Elio et stort problem. De kommer seg ikke inn i det statlige programmet.

For å løse det problemet har de hentet inn et nystartet lobbyfirmaet som består av de to tidligere medlemmer av Donald Trumps valgkampanje, Mike Rubino og Jason Osborne, skriver The Daily Beast.

Elio er de første kundene til Turnberry (jepp, de kalte seg det). Elio får krysse fingrene for at Rubino og Osborne fortsatt er inne i varmen hos den noe uberegnelige presidenten. Og håpe at The Donald ikke får høre hva Elio gjorde rett i forkant av presidentvalget.

Da trodde nemlig de som de fleste andre at det var Hillary Clinton som skulle bli den neste presidenten, og hyret inn noen lobbyfirmaet Heather Podesta + Partners. Heather Podesta var en av Clintons største finansielle bidragsytere og støttespillere under valgkampen, og er nok ganske sikkert på den relativt lange listen over personer The Donald ikke har noe særlig til overs for.

Det spørs om det hjelper at Elio kansellerte kontrakten med Podesta dagen etter valget.

Se videoen øverst og gjør opp din egen mening. Er dette en bil eller?

Følg gjerne Bil24 på Facebook

Les også: Volvo utvider fabrikk ‒ før den er åpnet

Les også: Lyst til å sponse denne el-bilen?

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Et tysk forbrukerråd etterlyser norske eiere for et gruppesøksmål mot Volkswagen. (Begge foto: VW)

Etterlyser 140.959 norske bilkjøpere

Et tysk forbrukerråd etterlyser nå norske bileiere som vil være med på et tysk gruppesøksmål …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *