Hjem / Nyheter / Hanskerommet? Nei, mobilrommet!

Hanskerommet? Nei, mobilrommet!

Mobiltelefonen har blitt en kjempeutfordring i trafikken, og daglig skjer det ulykker på grunn av mobiltrykkende bilførere. Så hvordan bekjempe dette?

Den nye «fører-sykdommen» er i ferd med å bli et gigantisk problem. Tidligere ble det kanskje tatt en samtale under kjøreturen, noe som i utgangspunktet er ille nok.

Annonse

Men nå skal det i tillegg sjekkes meldinger og sosiale medier, filme snutter og tas bilder ‒ alt mens man faktisk styrer et potensielt dødelig kjøretøy på godt over et tonn.

Det sier seg selv at det er livsfarlig. Ifølge Text To Ticket, en app som lar brukere laste opp klipp av mobilbrukende førere, er faktisk sjansen for å havne i en ulykke 23 ganger større om det tastes på telefonen. Bare i USA registreres det 1,6 millioner ulykker hvert år på grunn av mobilen. Et helt sykt tall.

Ifølge tall fra Storbritannia har antall mobilrelaterte ulykker gått opp 79 prosent siden 2012, og antall skadde har gått opp 88 prosent. Så problemet vokser i styrke, og lite ser ut til å hjelpe for å stanse dette.

Hvor potensielt farlig dette kan være vet ambassadør og talskvinne for den britiske trafikksikkerhetsorganisasjonen Brake alt om. Imogen Cauthery var bare ni år da en mobilbrukende fører krasjet i bilen hun satt i, og fikk livet snudd opp-ned.

‒ Det er så mye som jeg vil gjøre med livet mitt, men som jeg rett og slett ikke kan lenger på grunn av skadene mine. Og det skjedde fordi en fører ikke kunne vente med å ta en telefon, sier hun.

Annonse

Brake har nå gått sammen med Ford for å prøve å stoppe denne uheldige utviklingen. De oppfordrer førere til å gjemme bort mobilen når bilen kjøres.

Hanskerommet, dette rommet som ble laget for at bilførerne tidlig på 1900-tallet kunne legge fra seg hanskene sine, passer fint til mobiltelefonen. For problemet med mobiltelefonen er at den ligger synlig, og kommer det en melding på den må det sjekkes.

Så gjem den bort. I hanskerommet. Eller skal vi kalle det mobilrommet heretter?

Se hvordan Brake og Ford oppfordrer bilførerne i videoen helt øverst.

Kjør forsiktig, og meldingene kan vente til du kommer fram.

Følg bil24.no på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Dette er årets mest sikre bil, Mercedes-Benz A-klasse. (Alle foto: Euro NCAP)

Nye A-klasse årets sikreste bil

Kollisjonstest-organisasjonen Euro NCAP har delt ut årets priser, og Mercedes A-klasse ble kåret til årets …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *