Hjem / Nyheter / Gir bort ekstrautstyr til 100.000 kroner
Morgan runder 110 år i 2019, og har startet feiringen. (Foto: Morgan)
Morgan runder 110 år i 2019, og har startet feiringen. (Foto: Morgan)

Gir bort ekstrautstyr til 100.000 kroner

Til neste år runder Morgan 110 år, og de starter med å feire seg selv på en meget spesiell måte.

Den lille britiske bilprodusenten er en stor favoritt verden rundt, nettopp av den grunn at det er et lite selskap som vet å ta vare på kundene sine. Morgan-eiere følger seg nesten i familie med hverandre, og det arrangeres Morgan-treff rundt om i hele verden. En Morgan-eier hilser på en annen Morgan-eier ‒ hver eneste gang.

Annonse

I fjor produserte Morgan kun 850 biler, og hele 70 prosent av disse ble eksport ut av Storbritannia. Faktisk solgte de biler til hele 32 land, ganske så fantastisk når vi tenker på hvor få biler de setter sammen.

Til neste år runder det karismatiske merket 110 år, noe som i bilverden betyr en svær kake og ofte noen spreke innfall. Morgan skiller seg ikke ut der, men gjør noe som knapt noen andre noensinne har gjort.

Den enkleste løsningen når det skal feires runde tall er å komme med spesialmodeller. Den veien kjører også Morgan.

Disse kommer ofte i et begrenset opplag, og er normalt sett ganske så mye dyrere enn de originale bilene. Spesialmodeller er jo ofte mer påkostet enn de originale, så vi skjønner godt at prisen også går opp. Og muligens ser produsentene sitt snitt til å tjene noen grunker ekstra også, hva vet vi.  

Annonse

Men her skiller Morgan seg ut. Virkelig.

De kommer med spesialutgaver kalt «110 Edition» av både Plus 4, Roadster og 3 Wheeler, og vi snakker om noen ordentlige oppdateringer.

Det blir mulig å få Roadster og Plus 4 med for eksempel en sportsligere frontstøtfanger, en ny eksosstuss og ny lærreim over panseret, og de utvider fargekartet fra «sport-fargene» til også «klassisk» og «metallisk».

På innsiden er det en nytt ratt i enten skinn eller tre (jepp, vi snakker Morgan her), nye seter og ny kalosje i Yarwood-skinn.

I alt kommer Plus 4 med solide 15 oppdateringer, som totalt beløper seg til 95.000 kroner i England. Det er altså ikke småtterier de byr på.

Så da blir den vel så mye dyrere?

Nope. Morgan inkluderer dette i den originale prisen. De byr altså bokstavelig talt på disse oppdateringene. Wow, det finnes altså en bilprodusent som gir bort ekstrautstyr til nærmere 100.000 kroner.

Plus 4 har en utsalgspris i Norge på 749.500 kroner, så ikke la deg lure om bilforhandleren prøver seg med en ekstra prislapp på «110 Edition»-bilene.

Så hva med den litt mer sportslige Roadster?

Jo, også den får 15 oppdateringer, og disse beløper seg totalt til rundt 87.000 kroner. Og ja, du betaler altså kroner 0 for også disse.

En Roadster V6 starter på drøyt 1,1 millioner kroner i Norge.

Så hva med 3-hjulingen da?

Jo, den får også en rekke oppdateringer utvendig og innvendig, og totalt 10 nye valg. Disse koster normalt 35.000 kroner i England, og denne modellen har en startpris på 653.200 kroner i Norge.

‒ Det er en enorm glede og en ære å lede Morgan Motor Company når vi nærmer oss en så viktig milepæl i vår historie. Vi er glade for å være blomstrende som en privateide, britisk, familieeid bilprodusent, og i vårt 110. år er vi sterkere enn noensinne, sier Steve Morris.

Dette er altså bare innledningen på feiringen, og Morris lover mye annet også i tiden framover.

‒ Milepæler som et 110-årsjubileum gir alle som er knyttet til merket en mulighet til å reflektere, og oss en mulighet til å tilby enda mer til våre kunder. «110 Edition»-bilene er starten på vår feiring, og vi gleder oss til å gjøre ytterligere spennende kunngjøringer gjennom 2019.

Vi kan nesten ikke vente.

For det finnes knapt en bilprodusent som lille men akk så store Morgan.

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Kanskje kan du ønske deg en slik til julegave neste år? (Alle foto: Honda)

Her er ATV som måker snøen for deg

Honda utvikler en selvkjørende ATV som blant annet kan rydde snøen for deg. Se video. …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *