Hjem / Nyheter / Ford satte verdensrekord
Dette er verdens største reklameplakat. (Begge foto: Ford)
Dette er verdens største reklameplakat. (Begge foto: Ford)

Ford satte verdensrekord

Om du drømmer om å skrive deg inn i Guinness rekordbok kan du for eksempel lage verdens største reklameplakat. Den må uheldigvis være like stor som 21 tennisbaner.

For Ford har nemlig skrevet seg inn den berømte boka med alle mulige snodige rekorder ved å lage nettopp verdens største reklameplakat.

Annonse

Plakaten dekker det kjente Espana-bygget i den spanske hovedstaden Madrid, og Ford har virkelig tatt den helt ut her. Den måler nemlig 5.265 kvadratmeter, og smadret dermed den tidligere rekorden satt i Dhahran i Saudi Arabia med 241,93 kvadratmeter.

Til sammen veier reklameplakaten solide to tonn, og er altså like stor som 20 tennisbaner.

Det er den nye EcoSport som får æren av å være avbildet på plakaten. SUV’en kommer kjørende ut av jungelen, og er altså på vei inn i Europa. Ford har slagordet «Life is out there, are you?» på den nye kampanjen.

Modellen er allerede til salgs i Europa, og for første gang kommer den også som en Ford Performance-inspirert sportslig ST-Line variant.

EcoSport er en mellomstore SUV hvor det også er mulighet for firehjulstrekk, og leveres blant annet med teknologi som infotainment-systemet Sync3, cruisekontroll, justerbar hastighetsbegrenser og navigasjon.

Annonse

Om du vil sjekke ut reklameplakaten i Madrid begynner du å få dårlig tid. Den skal henge der ut april, og deretter blir den donert til en veldedig organisasjon som hjelper mennesker med funksjonshemninger. Alle materialene som er brukt til å sette sammen denne gigantreklamen vil bli gjenbrukt.

Om du ikke har noen umiddelbare planer om å besøke den spanske hovedstaden kan du ta en titt på videoen under. Der kan du se hvordan de laget den, og få et inntrykk av hvor stor den virkelig er.

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Et tysk forbrukerråd etterlyser norske eiere for et gruppesøksmål mot Volkswagen. (Begge foto: VW)

Etterlyser 140.959 norske bilkjøpere

Et tysk forbrukerråd etterlyser nå norske bileiere som vil være med på et tysk gruppesøksmål …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *